Vicent Moreno: «Escola Valenciana és el treball que fem entre tot l’equip»

El Centre Cultural de Xàtiva ha sigut el marc on s’han celebrat les eleccions a president d’Escola Valenciana

El resultat dels comicis a president d’Escola Valenciana atorga a Vicent Moreno la majoria de vots en una jornada electoral marcada per la participació de les 29 associacions per la llengua d’arreu del territori que formen part de l’entitat cívica.

El Centre Cultural de Xàtiva ha sigut el marc on s’han celebrat les eleccions a president d’Escola Valenciana. El candidat Vicent Moreno, aspirant a la reelecció, ha obtingut la majoria dels vots del prop de centenar de delegats de les organitzacions comarcals federades a Escola Valenciana, des del Maestrat fins a les comarques del migjorn valencià, o de l’Espai País Valencià a Barcelona.

«Escola Valenciana es fa comarca a comarca», ha manifestat Vicent Moreno moments després de conéixer el resultat dels comicis i ha afegit que «tot eixe esforç per fer xarxa es conjuga en un treball que és Escola Valenciana, un treball que fem entre tots»,

Per la seua banda, l’actual president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament de la Ribera, Joan Cortés, ha al·ludit a aquestes eleccions com a «un debat d’idees, una aportació al conjunt de l’entitat, adaptat al nou cicle polític que estem vivint, i la consolidació d’un model que confeccionarem i millorarem parlant i decidint entre tots els que constituïm Escola Valenciana.»

Escola Valenciana ha decidit celebrar aquestes primeres eleccions a Xàtiva, la ciutat dels socarrats, com a forma de fer valdre la llibertat d’elecció que tenen a hores d’ara les associacions que treballen per la llengua, en contrast amb els sancionadors Decrets de Nova Planta, instaurats per Felip V fa 308 anys, i la represàlia que va portar a terme contra els xativins que defensaren els seus Furs i els seus drets com a poble valencià es va rabejar amb l’incendi de tota la ciutat en mans de les tropes borbòniques. A més, Xàtiva fou el municipi on va tindre lloc el canvi de presidència de Carme Miquel, que li passà el testimoni de president d’Escola Valenciana a Vicent Romans el 1994.

L’Equip d’Escola Valenciana “continuarà treballant per l’escola que volem i per recuperar el prestigi del valencià en tots els àmbits de la vida diària, com a llengua oficial que és”. El president d’Escola Valenciana vol transmetre la “il·lusió” per aquest “projecte engrescador” i convida a totes les persones a fer-se amigues i amics d’Escola Valenciana.