Vallada es prepara per a les festes de Moros i Cristians

valladaLa Comparsa “Els Templaris” ostentarà la capitania d´aquest any
M. BOLUDA – Vallada
Aquest cap de setmana els Moros i Cristians prendran els carrers de la població. L´arreplegà dels membres de les diferents comparses marcarà el dijous dia 10 l´inici de les festes. Este mateix dia a les 22 hores hi haurà paella gegant en la Plaça Major i al finalitzar actuació de l´orquestra Selva.

El divendres la jornada començarà a les 8:30 h amb una Diana. En acabar, tindrà lloc l´Embaixada, a les 12 h, i a la mitjanit la popular desfilada dels Alardos, un dels actes més lúdics i desenfadats de les festes, on els membres de les diferents comparses es disfressaran amb un toc de crítica social i política. Al finalitzar, orquestra en la Plaça Major.

El dissabte serà el dia gran de les festes, i començarà a les set del matí amb la tradicional Diana. A les 12 h l´Embaixada i, després, la desfilada de bandes de música. L´ENTRADA de moros i cristians començarà a les 20 hores i tindrà una duració aproximada de tres hores, en les que desfilaran un total de 12 comparses, sis mores i sis cristianes. Al finalitzar, hi haurà festa en les comparses.

El diumenge, últim dia de festes, els xiquets seràn els protagonistes. Per la vesprada tindrà lloc l´entrada infantil que anirà acompanyada d´una desfilada de carrosses. Un castell de focs artificials posarà fi a estes festes que cada any reunixen a nombroses persones de tota la comarca.