Una vintena de persones inicien formació amb el curs de monitors de temps lliure

Curs de monitor de temps lliure a l'OlleriaUna vintena de persones s’han apuntat al Curs de Monitor/a de Temps Lliure Infantil i Juvenil organitzat per segon any consecutiu per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de l’Olleria. Una proposta formativa, que va arrancar el passat divendres, i que capacitarà als alumnes per a dur a terme activitats educatives de temps lliure i en centres de vacances amb xiquets i jóvens.

Mercedes Simón, regidora de l’àrea, ha destacat que es tracta d’un curs que permet obtindre el títol oficial que expedeix l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). “Per tant al concloure este curs, els participants obtindran un certificat oficial, que els obrirà les portes per accedir a feines en menjadors escolars, albergs o ludoteques, entre altres”. El curs té una part lectiva de 125 hores, i una pràctica del mateix temps. Des de la mateixa regidoria de Joventut es gestiona perquè les pràctiques es puguen realitzar a la ciutat de l’Olleria.

Al llarg del Curs de Monitor/a de Temps Lliure Infantil i Juvenil s’aborden àrees temàtiques com la planificació d’activitats de temps lliure, les tècniques i recursos per a la intervenció o el context d’intervenció de l’animació. Mercedes Simón, regidora de Joventut, ha destacat l’esforç econòmic i organitzatiu que suposa per a la seua àrea l’oferta d’esta formació oficial.

“Tot i això considerem que és important oferir este tipus de cursos amb certificació oficial a l’Olleria, evitant als nostres veïns més joves desplaçaments, i perquè sense dubte és una manera més de treballar per garantir la igualtat d’oportunitats per als nostres veïns”, comenta la regidora. Es tracta d’una formació molt útil, doncs per exemple, en el cas del mateix Ajuntament de l’Olleria s’exigeix este títol en les places que es convoquen relacionades amb joventut.