Una veïna de Xàtiva protesta per la invasió del Camí del Portet

Una veïna de Xàtiva manifesta el seu malestar davant les autoritats col·locant-se davant de la màquina que estava executant les obres de reforma del Camí del Portet, Vía Augusta Romana.

Este camí pertany al BIC del Castell de Xàtiva. Segons la veïna, «volien passar per ampliar-ho i asfaltar-ho, sense saber les lleis que protegeixen tot el paratje Recoder que inclouen els meus terrenys que alberga la Cova del Pernil i els terrenys al voltant«.

A més, esta veïna explica que la Cova del Pernil té «Pintures Rupestres descubertes per Henri Breuil, abate francés, naturalista, biólec, arqueòleg, brillant investigador prehistòric, va documentar les Coves de Altamira i quan va vindrer a Xàtiva, va investigar tota la zona i sols va trobar interessant la Cova del Pernil, així consta documentalment, tot el descubriment, amb dibuixos sobre paper, amb un realisme i primor digne del ull d`un gran expert«.

Per últim, esta xativina afirma: «Jo els advertia del gran perill que significava per a l’estabilitat de la Cova del Pernil, Patrimoni de l`Humanitat, que passaren eixes màquines tan enormes, amb les temibles vibracions que produïxen, tenint en compte que la Cova linda subterràniament amb el Camí del Portet«.

Imagen P.I.- 08-04-2011

Un comentario sobre “Una veïna de Xàtiva protesta per la invasió del Camí del Portet”

Los comentarios están cerrados.