Una trentena de persones participen a un ‘Curs de Manipulador de Plaguicides’ impulsat per l’Ajuntament de l’Olleria

portada22

El tràmits realitzats per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Olleria han fet possible que es celebre a l’Olleria un curs oficial de Manipulador de Plaguicides d’Ús Fitosanitari en el que des d’ahir participen 35 persones. L’Aula Taller del Centre Social de la localitat acull esta activitat formativa de 25 hores lectives que es desenvoluparà per les vesprades fins l’11 de juny.

El temari inclou aspectes com la descripció d’estos productes, tipus de tractaments, riscos en la seua utilització i mesures preventives. El programa formatiu també dóna una visió dels nous métodes biològics del control de plagues i insisteix en la necessitat de complir determinades normes a l’hora d’utilitzar els plaguicides, tant per a evitar efectes negatius per a la salut com per a l’entorn.

Ruth Martínez, regidora de Medi Ambient, ha comentat que este tipus de cursos permeten fer conscients als usuaris dels plaguicides de la perillositat dels productes que manipulen, de la necessitat d’apostar per les bones pràctiques agràries i de la possibilitat de compatibilitzar l’explotació agrària amb la sensibilitat mediambiental.