Una nòria de 45 metres d’alçada i un espai per als joves, novetats de la Fira d’Ontinyent d’enguany

L’alcalde destaca que la fira ha de convertir-se en un element més de promoció econòmica

Una gran nòria, de més de 45 metres d’alçada, i un espai especialment habilitat per als joves amb carpes i discomòbil, són les dues grans novetats que presenta enguany la Fira d’Ontinyent, que viurà els seus dies centrals aquest cap de setmana.

L’alcalde de la ciutat i regidor de Festes, Jorge Rodríguez, visitava aquest matí el recinte firal per comprovar de primera mà que tot està a punt per a l’acte d’inauguració de la Fira, que tindrà lloc aquest divendres a les 20:00. Rodríguez, que recorria el recinte firal acompanyat pel regidor de Serveis Municipals Manuel Cuesta i el tècnic municipal Rafael Alonso, destacava l’atractiu que suposa comptar “amb una de les nòries més grans d’Espanya, una atracció que a més feia més d’una dècada que no venia a Ontinyent”, així com amb un nou espai per als joves “que suposarà un element d’atracció més per aquest sector de la població”. Aquest espai jove inclourà carpes i acollirà una discomòbil durant les nits de divendres, dissabte i diumenge, cada dia amb “dee-jays” diferents per a l’ocasió. A més a més, dissabte a la nit s’habilitaran vàries grans pantalles de televisió per poder veure des de la fira el partit de futbol que enfrontarà al València CF i al Real Madrid. Del que es tracta, segons Jorge Rodríguez, “és d’animar a que la gent vinga, perquè pensem que la Fira d’Ontinyent ha de convertir-se en un element més de promoció econòmica de la ciutat”.

L’edició d’enguany comptarà amb més de 200 paradetes i barracons, un total de 30 atraccions mecàniques per a xiquets i xiquetes i al voltant de 15 per als adults, “totes elles completament revisades, amb les assegurances pertinents, i els certificats tècnics necessaris”, segons explicava el tècnic municipal Rafael Alonso. La previsió és la de rebre una xifra de visitants semblant a la dels últims anys, als quals han visitat la fira una mitja d’entre 200.000 i 250.000 persones en les jornades de divendres a diumenge.

El departament de Serveis Municipals també ha realitzat diverses actuacions, que han inclòs una sèrie de desbroçaments especials, i l’adequació dels terrenys on s’ha habilitat l’espai jove a l’antiga zona que ocupaven els barracons de l’Institut Jaume I. Tal com explicava el regidor Manuel Cuesta, “s’han repartit per tot el recinte papereres de cartró reciclables i contenidors de fem, i el dispositiu de neteja viària serà constant”.

A més a més, com tots els anys, es comptarà amb un dispositiu de seguretat al qual participaran els efectius de la Policia Local i Nacional, així com Protecció Civil i Creu Roja. Als xiquets i xiquetes se’ls col.locarà una polsera amb el número de telèfon de l’adult que els acompanye, i tant el recinte firal com els accesos estaran especialment vigilats. Quant al trànsit, l’intendent de la Policia Local, José Alberto Policarpo, confirmava que “es tallarà puntualment l’avinguda d’Albaida en el tram comprés entre l’Avinguda Almaig fins a José Iranzo, en hores de màxima afluència de visitants, durant les jornades de dissabte i diumenge, excepte per als veïns i els vehicles d’emergència”. Pel que fa a les zones d’estacionament seran semblants a les habituals als últims anys.

Cal recordar també que el cap de setmana següent, dies 25, 26 i 27 de novembre, la Fira romandrà oberta, amb preus populars per a les atraccions. A més a més, malgrat ser festa local, els comerços de la ciutat estaran oberts el proper dilluns dia 21. Jorge Rodríguez concloïa apuntant que “pensem que la fira ha d’actuar com a pol d’atracció, és important atraure gent de fora, i de cara als propers anys anem a seguir treballant per reforçar els atractius i l’oferta per als visitants”.