Una nit de fantasia per a Mª José Mallol Moral

Mª José Mallol - Fallera Major de Xàtiva 2011

La Fallera Major de Xàtiva va ser presentada amb un mantenidor d’honor: el periodista xativí Pepe Gutiérrez

La presentació de la Fallera Major de Xàtiva, Mª José Mallol, començà amb un a proposit titular ‘Viatge a fantasia’; una ‘Alicia en el Pais de las Maravillas’ però dins de les falles, a càrrec del Grup de Teatre de l’A.C. Falla Molina-Claret. La protagonista, Marta, es troba per el camí una fada i el temps, un ninot del taller de Grau i, un masclet. Al final, tots arriben a fantasia amb la fada, i es compleixen els seus somnis realitat.

Amb la presentació de tots els presents i la presència del president de la Junta Local Fallera, Javier García Paños, començaren a desfilar la Cort d’Honor. Gema García Llopis, Lucia Mompo Navarro, Irene Gandia Arenas i Mª José Ventura Moral, varen baixar una a una desfilant pel passadís central del Gran Teatre de Xàtiva.

Arribà el moment de contemplar la vertadera protagonista d’este camí, «que sense cap dubte, serà el camí de Fantasia…‘. Mª José Mallol Moral fa la seua entrada. Esta va ser proclamada Fallera Major de Xàtiva per l’alcalde de Xàtiva com a President Nat de la Junta Local Fallera, Alfonso Rus. El primer edil li otorgà la banda i l’anell que l’acrediten com a Fallera Major de la ciutat. A continuació, les Falleres Majors i els presidents de cada comissió desfilaren pel Gran Teatre.

L’acte acabà amb els parlaments la imposició del corbatí de Mª José Mallol, amb un homenatge per part de la seua comissió, Molina Claret, i el discurs del mantenidor, el periodista xativí que treballa en Antena 3, Pepe Gutiérrez. La veu del tenor xativí, Ignacio Giner, va finalitzar l’acte amb l’himne oficial de la Comunitat Valenciana.

El títol pòstum a Toni Ubeda Ferri

Javier García Paños imposà el Socarrat d’Or a la Fallera Major, Mª José Mallol. Però, el més emotiu va ser quan la Junta Local Fallera va voler reconèixer la tasca que Toni Ubeda Ferri ha realitzat pel bé de la festa fallera i de les arrels de la cultura valenciana. El guardó el va arreplegar el seu fill, Antonio Ubeda Sahuquillo.

Ubeda va marcar la seua vida per dos camins recorreguts de manera brillant: el futbol i les falles. Fou jugador del Club Deportiu Olimpic, on va arribar a jugar la promoció d’ascens amb este, l’any 1960, front al Malaga CF. També va jugar a l’Alcoiano i al Gandia, sent fins i tot seleccionat amb la Selecció Regional Valenciana. A més, fou entrenador de l’Olimpic Juvenil, a més de directiu del club de la seua ciutat; el seu benvolgut i estimat Olimpic.

Dins del món de les falles, també fou una persona molt destacada. Faller de tota la vida de la comissió de Selgas Tovar, va ostentar el càrrec de vicepresident de la Junta Local Fallera durant els mandats d’Agustí Perales Agustí i despreés, de Tomás Vinaches Botella, fins que l’any 1995 accedí a la presidència de tot el col·lectiu faller de Xàtiva.

Però els distintius no es varen acabar ahí. La Junta Local Fallera va concedir el Socarrat d’honor al faller, Rafael Albiñana Sabater, també tota una vida al sí de la Falla Selgas Tovar.

Convidats de la nit

La presentació acabà amb la benvinguda als Festers de Sant Antoni de Canals: el bandera, Cesar Vicent Barbera, i pel Cuiros, Antonio Hernandez Muñoz; acompanyats amb dos de la Festera de Gràcia de Canals, Jessica Lluch Soriano.

La Junta Local Fallera de Denia, també estigué a l’acte, amb la Fallera Major, Laura Mena Llorca, i el seu president, Juan Pedro Sanchez Perez, com a representants.

La Fallera Major de Carcaixent, Susana Piera Tarraga, acompanyada del Vice-president de la Junta Local Fallera de Carcaixent, Juanma Pinto Vacas, tampoc es varen perdre esta nit màgica. Per últim, desfilà la Fallera Major de Gandia, Marisa Tormo Carnicer.

Noticia patrocinada por Carrusel

tarjeta-carrusel-marron

[nggallery id=353]