Una Fira Tradicional Valenciana i el Mig Any Fester ompliran els carrers d’Albaida

Des del proper divendres 23 de març a les 19h fins el diumenge 25 per la nit

Des del proper divendres 23 de març a les 19h fins el diumenge 25 per la nit es celebrarà a Albaida una Fira Tradicional Valenciana. Els estands i casetes estaran ubicats a la Plaça de l’Ajuntament i a la Plaça de la Vila, en el casc antic de la ciutat. Aquesta Fira la realitza i coordina la Llotja Cultural, està és una iniciativa privada on participen diferents artesans, llibreters, restauradors, etc. que compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Albaida. A la Fira, a banda d’una oferta plural de diferents productes artesanals de la terreta, també es podrà trobar un parc infantil amb castells inflables, i, a més a més, per la compra d’un llibre es farà entrega d’un altre de regal. També participarà l’IEVA (Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida) muntant el seu estand.

L’Ajuntament d’Albaida ha volgut col·laborar amb aquesta iniciativa privada per arrodonir un cap de setmana festiu on a Albaida es celebrà el Mig Any Fester. És tracta de donar una oferta cultural i lúdica per a un cap de setmana on es preveu que Albaida estiga plena de gom a gom. La desfilada de les diferents filades i les Capitanies Mora i Cristiana es realitzarà el dissabte per la vesprada, a partir de les 19h pels carrers de costum, i finalitzarà a la Plaça de l’Ajuntament, davant de la Fira Tradicional. Per la nit, després de sopar, hi haurà disco- mòbil en la Glorieta.

L’acte d’inauguració de la Fira Tradicional Valenciana serà la presentació del llibre “l’Albaida, un riu valencià” d’Adrián Chafes Cuenca. Aquest acte es realitzarà el divendres 23 de març a les 19h en la Tourist Info d’Albaida, comptarà amb la presència de l’autor del llibre, de l’Alcalde i dels regidors de l’Ajuntament i del representant de Caritas d’Albaida Toni Borderia. L’autor del llibre, Adrián Chafes ha volgut que tota la recaptació de la venda d’exemplars que es realitze vaja destinada a Caritas d’Albaida.

En paraules de l’Alcalde, Josep Antoni Albert i Quilis, “aquesta és una bona oportunitat de passar un cap de setmana en família, gaudir de la Fira, de les seues paradetes, de la desfilada de Moros i Cristians, de la disco- mòbil, de l’acte cultural de la presentació del llibre. És una oferta amplia per a totes les edats i, el més important, a cost cero per a l’Ajuntament d’Albaida, perquè la iniciativa privada i de les associacions d’Albaida ho fan possible”. També afirma l’Alcalde que “passem moments complicats a l’Ajuntament d’Albaida, però, hem d’aprofitar la gran quantitat de persones i associacions que tenen ganes de treballar i que es reinventen en aquests moments difícils per poder tirar endavant. De la mateixa manera, l’Ajuntament d’Albaida, dins de les seues possibilitats, fa tot el que està en les seus mans per a col·laborar amb la gent emprenedora i oferir una oferta lúdica variada a la seua gent”.