Una exposició recordarà el trenet Carcaixent-Dénia

Es commemora el 150 aniversari de la posada en funcionament d’aquesta línia

Enguany es commemora el 150 aniversari de la posada en funcionament de la línia de ferrocarril que unia Carcaixent amb Gandia i, posteriorment, amb Dénia. És per això que l’associació Amics de la Vieta s’ha posat mans a l’obra per posar en comú els seus records relacionats amb la via i oferir-los als ciutadans de Carcaixent en forma d’exposició. La mostra s’inaugurarà el 9 d’octubre i es podrà visitar fins el 16 d’octubre als salons de la Penya Esportiva de Carcaixent.

L’exposició recull fotografies, documents i objectes que ens conten la història de la Vieta, des del seu inici quan els vagons anaven estirats per cavalls fins el seu tancament pels problemes econòmics que arrossegava. A més centrar l’atenció en les persones que la freqüentaven, com a treballadors i usuaris. Visitant l’exposició el públic coneixerà quins foren els inicis de la via, diferenciarà les màquines i instal·lacions que tenia a Carcaixent i s’emocionarà amb les vivències de les persones per a les quals el tren ho era tot. També entendran quins foren els condicionants que forçaren el seu tancament i seran partícips dels records de les persones que la visqueren.

A més, i amb voluntat de reunir a tots els amants del trenet i compartir experiències i records, l’associació Amics de la Vieta també ha organitzat un sopar per al dia 3 d’octubre a les 21.30h, que tindrà lloc a la Penya Esportiva de Carcaixent. Es poden retirar tiquets per al sopar a la mateixa Penya Esportiva al preu de 10 euros.