Una delegació de la Asociación de Municipis de Los Nonualcos (El Salvador) visita la Vall d’Albaida

visita-delegacio-amn-a-vallLa delegació salvadorenca realitzarà este dijous i divendres una visita tècnica per conèixer el funcionament i projectes del Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i diferents municipis turístics de la comarca.

El Fons Valencià per la Solidaritat, seguint en la seua línia estratègica d’actuació en el recolzament de projectes de cooperació municipalista desenvolupa en 2009 el projecte de “Recolzament als governs locals dels municipis de la Asociación de Municipios de Los Nonualcos” (El Salvador).

Dins d’este projecte de cooperació que el Fons Valencià realitza amb la Asociación de Municipios de Los Nonuacos, i en el qual participa en el seu finançament la Generalitat Valenciana, s’ha previst esta passantia tècnica que té com a objectiu donar a conèixer el funcionament de l’administració local i supra municipal a la Comunitat Valenciana, així com conèixer experiències de gestió dels residus sòlids urbans, paratges naturals municipals i turisme rural.

La delegació salvadorenya està encapçalada pel President de l’Asociación de Municipios los Nonualcos i Alcalde d’Olocuilta, Sr. Marvin Rodríguez i l’acompanyen 5 tècnics de la mancomunitat i el representant del Fons Valencià a El Salvador. Al llarg de les dos setmanes que està prevista la passantia la delegació visitarà diversos socis del Fons Valencià (com ho és la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida), amb el propòsit de conèixer l’experiència, projectes i serveis que es presten a la ciutadania des de l’administració local valenciana i especialment aquells relacionats amb els residus sòlids urbans, paratges naturals locals i turisme rural.

L’objectiu del projecte “Recolzament als governs locals dels municipis de la Asociación de Municipios de Los Nonualcos” és l’enfortiment d’esta mancomunitat de municipis des d’una perspectiva de desenvolupament sostenible.

La Asociación de Municipios de Los Nonualcos està constituïda per 16 municipis: San Luís La Herradura, San Juan Talpa, San Luís Talpa, Zacatecoluca, Tecoluca, El Rosario, San Rafael Obrajuelo, San Juan Nonualco, Santiago Nonualco, San Pedro Nonualco, San Pedro Masahuat, Tapalhuaca, San Antonio Masahuat, Cuyultitan, Olocuilta i Santa Maria Ostuma, que formen part dels departaments de La Paz i San Vicente.

Les àrees d’activitat a executar-se són:

a) Enfortiment de l‘associació: instruments de gerència i planificació territorial.
b) Formació de recursos humans de la mancomunitat i dels municipis membres.
c) Suport per a l’utilització conjunta de serveis mediambientals en 6 municipis membres de la mancomunitat (Olocuilta, El Rosario de la Paz, San Luís La Herradura, San Pedro Masahuat, San Juan Talpa i Santa Maria Ostuma).

Este projecte de cooperació té un cost previst de 340.338 €.

La delegació salvadorenca visita la Comunitat Valenciana des del 13 de juny i en la seua agenda figura la visita a la comarca de la Vall d’Albaida els dies 25 i 26 de juny.

En l’agenda de la delegació salvadorenca a la comarca de la Vall d’Albaida està prevista la presentació del Pla Estratègic de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, la visita als municipis turístics de Bocairent, Llutxent i Otos; i el coneixement de diferents establiments de turisme rural a la comarca de la vall blanca.