Un total de 250 alumnes es beneficien de l’ajuda de 40 euros per a l’adquisició de material escolar

L’Ajuntament de la Llosa de Ranes començarà a abonar la prestació als beneficiaris la propera setmana

Un total de 249 estudiants de la Llosa de Ranes van a percebre una dotació econòmica de 40 euros per alumne per a l’adquisició de material escolar (atles, diccionaris, llibres de lectura, motxilles, retoladors, compassos, quaderns, material esportiu, ordinadors, cadires ergonòmiques, etc.) en el present curs acadèmic 2015-2016. Més de dos centenars d’educands han presentat la documentació requerida per adherir-se a aquesta ajuda per a material didàctic impulsada des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes i orientada als alumnes que es troben cursant el segon cicle d’Educació Infantil (de 3 a 5 anys) i l’etapa formativa d’Educació Primària.

El termini per sol·licitar aquesta prestació va finalitzar el passat divendres. Des d’aquest moment, al Consistori es treballa per validar la documentació aportada pels sol·licitants i esmenar possibles deficiències en la mateixa. La propera setmana es començarà a abonar les prestacions als beneficiaris, per a les que l’Ajuntament destinarà una partida pressupostària que ascendeix fins els 9.960 euros.

L‘alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, ha posat èmfasi en la gran acollida que ha aconseguit la posada en funcionament d’aquesta iniciativa “a la què s’han adherit més del 90% dels alumnes en disposició de poder gaudir de la prestació”, ha indicat. Aznar ha ressaltat que amb la posada en marxa d’aquesta mesura l’equip de govern municipal “aposta per una educació amb igualtat d’oportunitats”, capaç d’ajudar les famílies “a sufragar l’esforç econòmic a què han de fer front perquè els seus fills i filles puguen disposar dels materials didàctics bàsics per a un òptim aprofitament dels seus estudis”, ha assenyalat.

Aznar ha incidit en que aquesta subvenció resulta “complementària” al programa ‘XarxaLlibres’, alhora que ha recordat que durant la passada legislatura des del Consistori “es varen articular diverses línies pressupostàries d’assistència a les famílies per a l’adquisició de llibres i materials curriculars”, ha asseverat.

El Consistori aprova divendres el calendari per a beneficiar-se de ‘XarxaLlibres’

L’Ajuntament de la Llosa de Ranes aprovarà el proper divendres en Junta de Govern el calendari administratiu per sol·licitar l’ajuda per a llibres de text emmarcada dintre del programa ‘XarxaLlibres’, de gratuïtat dels volums i materials curriculars posat en marxa per part de la Conselleria d’Educació.

La regidora d’Educació, Rosa Hostalet, ha avançat que des del Consistori “mantindrem reunions informatives amb els centres educatius de la localitat i els pares i mares dels alumnes per organitzar el procés de presentació de la documentació que ha d’acompanyar a les sol·licituds”, ha explicat. Al mateix temps, Hostalet ha agraït per avançat “el fet de poder comptar amb la seua col·laboració perquè tot aquest procés resulte el més fàcil i àgil possible”, ha remarcat.