Un total de 100 llocs de venda participen al Mercat del Diumenge d’Ontinyent

Funcionarà a nivell de prova durant els primers diumenges de mes el que resta d’any i serà analitzat per una comissió de seguiment

El recinte firal d’Ontinyent acollirà aquest diumenge 29 d’abril l’apertura del nou Mercat del Diumenge de la població, que es planteja inicialment a nivell de prova i que pretén dinamitzar l’economia local. Es tracta d’una iniciativa privada que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, que per la seua banda ingressarà un mínim de 900 euros per cadascuna de les edicions d’aquest mercat dominical. Tal com explica el regidor de Comerç, Joan Sanchis “es planteja com una prova per promoure l’activitat econòmica a Ontinyent els diumenges, un dia de la setmana al qual els carrers de la ciutat solen estar deserts, cosa de la que sempre ha hagut queixes a la població”, explica el regidor.

D’aquesta manera, el primer diumenge de cada mes  d’ací a final d’any (excepte octubre, que serà el segon) s’habilitaran prop de 100 llocs de venda al recinte firal de productes diversos, que aniran complementats per iniciatives d’oci que es posarà en marxa des de l’empresa organitzadora. Així, es comptarà amb bijuteria, decoració, exposició de cotxes, plantes, i altres productes. El regidor detallava que el mercat tindrà vocació d’oci familiar, inclourà activitats i castells inflables per als xiquets, i oferirà productes de qualitat.

En aquest sentit, el Coordinador del Consell Econòmic i Social (CES), Joan Gilabert, exposava que “no volem que siga una mena de rastro ni que es venguen productes falsos, ni que hi hagen stocks per terra, la idea és oferir un mercat de qualitat i atractiu que dinamitze l’activitat urbana i beneficie la màxima gent possible”. Per posar en marxa la iniciativa, aquesta va estar analitzada tant pels presidents de les comissions del CES com amb els diversos agents socieconòmics de la població, “fent un esforç d’enteniment que hem d’agrair a totes les parts”, afegia Gilabert. Fruit d’aquestes converses, es va acordar crear una comissió de seguiment de la iniciativa que valorarà la incidència de la mateixa, i la conveniència o no de donar-li continuïtat l’any vinent. Esta comissió estarà formada per un representant del mercat dels dilluns; un d’AHVAL, un de COEVAL, un del CES i un del Govern d’Ontinyent.

Esta comissió de seguiment tindrà una primera reunió el proper 26 de juny, que analitzarà la incidència del mercat a les seues 3 primeres edicions.