Un mercat solidari reuneix 250 quilos en productes bàsics per a les persones necessitades de la Llosa de Ranes

Els participants intercanvien aliments i productes d’higiene per objectes d’artesania dels tallers d’intervenció municipal

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes va celebrar ahir un mercat solidari amb el propòsit de recollir aliments, productes bàsics no peribles i articles infantils que es destinaran a ajudar els veïns i veïnes més necessitades del municipi.

Els participants en la iniciativa intercanviaren productes alimentaris i d’higiene personal per articles artesanals i manualitats realitzades pels alumnes dels tallers d’intervenció municipal en persones amb discapacitat i risc d’exclusió social i estimulació cognitiva desenvolupats per la mateixa àrea de Serveis Socials del consistori. Entre les propostes objecte de l’intercanvi es trobaven collars, polseres, indicadors de pàgines, sacs aromàtics, elements decoratius o moneders, entre d’altres.

La jornada serví, a més, per donar a conèixer el programa d’intervenció desenvolupat amb aquests col·lectius i sensibilitzar els veïns sobre les seues capacitats. Igualment, s’exhibí una exposició d’ajudes tècniques i els alumnes del taller, juntament amb els col·laboradors en aquesta causa solidària, pogueren participar en la confecció d’un mural de grans dimensions.

En total han estat més de 250 els quilograms en aliments i productes bàsics i d’higiene personal reunits al llarg d’aquesta jornada solidària que comptà amb la participació d’un nombre significatiu de donants. Entre aquests, es troben alumnes del CEIP Crist del Miracle i del SES de la Llosa de Ranes, així com també representants dels diferents col·lectius i entitats cíviques de la localitat.
L’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, ha agraït “les nombroses mostres de solidaritat realitzades pels veïns i veïnes del municipi amb el propòsit d’ajudar i mostrar el seu suport als seus conciutadans”, ha exalçat. El primer edil s’ha felicitat per la gran quantitat de productes reunits i ha posat èmfasi en “els valors solidaris, humans i d’implicació social amb els que aquest tipus d’iniciatives impregnen el teixit social de la localitat”, ha incidit.