Un espai recuperat al Palau dels Barons de Santa Bàrbara d’Ontinyent mostrarà als turistes els embotits artesanals

L’Associació d’Embotits Artesanals del municipi destaca la importància de poder augmentar la projecció dels productes autòctons

Els embotits tradicionals d’Ontinyent tenen ja un nou aparador a la ciutat per als turistes i visitants. La recuperació d’una sala en desús a la primera planta al Palau dels Barons de Santa Bàrbara amb fons del superàvit municipal de 2012 ha permès posar aquest espai a disposició de l’Associació d’Embotits Artesanals d’Ontinyent, on aquesta oferirà als visitants els seus productes.

L’espai era inaugurat en un acte presidit per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al qual el primer edil destacava que la iniciativa “suposa una aposta més per la col·laboració amb els agents socieconòmics i una nova mostra d’aprofitament dels fons del superàvit”. Cal recordar que els treballs de consolidació estructural l’edifici realitzats a finals de l’any passat van estar pagats amb fons del superávit municipal de 2012, després que ni Generalitat ni Diputació accediren a finançar l’actuació en aquesta construcció datada en l’any 1750 i que serveix de seu de la Casa de Cultura d’Ontinyent.

A l’acte, que comptava amb la presencia de diversos regidors i de representants de nombroses associacions locals, també intervenia el Regidor de Turisme i Comerç, Joan Sanchis, qui explicava que “des del Govern d’Ontinyent sempre hem pensat que és essencial apostar pel comerç i el turisme com a vies que ens ajuden a eixir de la crisi, i en aquest sentit el nou espai que hui presentem suposa un pas més al reforç d’Ontinyent com a destí turístic, que s’afegeix a altres fets recentment com l’obertura de la Sala d’Exposicions per als Gegants i Cabets o la posada en marxa del Tren del Textil”.

Per la seua banda, des de l’Associació d’Embotits Artesanals d’Ontinyent, el seu vicepresident, Cristóbal Gandia, agraïa l’interès del Govern d’Ontinyent per fer realitat una demana de més de 8 anys del col·lectiu, i destacava la importància de poder augmentar la projecció dels productes autòctons, “raó per la qual la nostra associació acudeix a totes les principals fires gastronòmiques de la Comunitat Valenciana, un objectiu per al qual comptar amb aquest nou local sense dubte ens va a ajudar”, destacava.