Un cap de setmana farcit d’activitats a la Vall d’Albaida

Els visitants gaudiran amb la Fira Gastronòmica, la Mostra de Titelles o rutes senderistes

La comarca de la Vall d’Albaida ha preparat per a aquest cap de setmana nombroses activitats per a tots els públics. La Fira Gastronòmica, la Mostra de Titelles i el Senderisme seran els protagonistes en els àmbits gastronòmic, cultural, mediambiental i turístic. La XVI fira gastronòmica es celebrà al Mercat Municipal d’Ontinyent del 6 al 8 de novembre, on nombrosos expositors oferiran al visitant els productes agroalimentaris de la comarca, així doncs els vins, la mel, el xocolate, el formatge, els embotits, les tapes i la rebosteria seran el principal reclam d’aquesta cita.

D’altra banda i de forma simultània també estarà activa la Mostra Internacional de Titelles, MIT (des de demà dijous fins al diumenge 8 de novembre). La comarca serà envaïda per 13 companyies de titelles d’àmbit autonòmic, nacional i internacional fent un total de 22 representacions en 15 municipis de la comarca “aquest festival és una de les principals mostres d’identitat de la nostra comarca i que a més a més, aquest any compleix 31 anys”, ha subratllat Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida.

Pel que fa al senderisme, es continuarà amb la programació de senderisme en els municipis de Bèlgida i Llutxent,un dels principals motius per eixir de casa a la recerca de la natura, el benestar i la companyia”, ha conclòs l’edil.

Remarcar que el passat dissabte es van reunir en l’ajuntament de Carrícola al voltant de 50 senderistes per tal de realitzar la ruta “Mitja de la Mitja”. L’itinerari fou el Castell de Carrícola, Font del Melero, Corral de Faus, Corral de Penalba, Coral de Diego, Fontanars –naixement del riu Albaida, les neveres de Carcaixent, la Casa de Don Miguel, la penyeta de l’Hedra i l’Amella de Palla.

Itinerari de les rutes:

Dissabte 7 de novembre: Realitzarem la ruta Groga: Bèlgida- Font Freda. A les 9h de matí, des de l’ajuntament de Bèlgida eixirem cap a Muntis, una vegada apleguem a la Casa de Muntis agafarem una senda que ens portarà directament a la Font Freda on esmorzarem. En la Font Freda podrem veure les coves roges i des del mirador podrem contemplar tota la Vall d’Albaida. Després d’esmorzar baixarem per Carrícola fins a arribar a Bèlgida. La longitud total és de 10 km i el temps aproximat és de 4h, presenta una dificultat mitjana. Val la pena descobrir les magnífiques vistes panoràmiques de la comarca.

Diumenge 8 de novembre: Llutxent. A les 9:00h Realitzarem la ruta del forn de calç cap a la font de l’esbarzer. Iniciarem el recorregut des de la plaça Major cap al Calvari (S. XVI) – Ermita de la Verge de la Consolació – Forn de Calç – V1 – V3 (Barraca de Pedra) – GR236 – Forn de l’aire – Creuament Barranc Ample – Camí de les Fontanelles – Pla dels Pinarets – Fonteta l’Esbarzer – V6 – i des d’ací cap al poble de Llutxent. La longitud total és de 9 km i el temps aproximat és de 4h. Presenta una dificultat mitja i val la pena descobrir el paisatge que envolta a Llutxent. S’han de pagar dos euros per persona al responsable, en concepte d’assegurança, 15 minuts abans de començar la ruta de senderisme. Excepte els federats i els xiquets.