Un autobús de “Iaioflautes” de València visitarà Ontinyent per conèixer la ciutat

Es reuniran amb els majors de la localitat

Un grup de representants del col·lectiu “Iaioflautes” de la ciutat de València visitarà Ontinyent el proper dilluns 1 de juliol per tal de conèixer la ciutat i reunir-se amb diverses entitats de majors. Es tracta d’un col·lectiu de jubilats i pensionistes integrats dins del moviment 15M que treballen per cridar l’atenció de l’opinió pública sobre els greus problemes que afecten a la societat i alhora obrir consciències dels joves per tal que lluiten pel seu futur.

L’activitat, coordinada per la regidoria de Política Social i Ciutadania, començarà a les 8:30 hores amb l’arribada de l’autobús dels “Iaioflautes” a l’estació de trens d’Ontinyent, per donar una volta al poble, esmorzar al Pou Clar i visitar el Mercat dels dilluns. Posteriorment, tindrà lloc una recepció a l’Ajuntament a les 12:00 hores, seguida d’una visita al Museu Fester i un dinar al local de la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP) que inclourà un passe de diapositives, després del qual els participants tornaran a València.

El Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, explicava que la iniciativa parteix d’un membre ontinyentí del col·lectiu, que va establir contactes amb l’Ajuntament per tal de possibilitar la que serà una de les primeres activitats dels “Iaioflautes” de València fora de la capital del Túria. Ruiz destacava que allò que es pretén amb esta visita “és sensibilitzar a la ciutadania que les persones de la tercera edat no són passives davant el que està passant, es neguen a quedar-se en un racó a veure les coses des de la distància, sinó que volen defensar activament el dret a comptar amb unes prestacions i uns serveis públics assistencials dignes i de qualitat”, explicava.