Trobada de xiquets i xiquetes sahrauís a València

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va participar en l’acte

Els xiquets i xiquetes sahrauís i les seues famílies acollidores d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es van desplaçar a la Trobada que es va realitzar el passat dissabte 20 de juliol a València. Des de Xàtiva es desplaçaren en tren fins a València per a participar d’aquesta activitat.

Els actes es van iniciar a les 19:30 hores, a la Plaça del Patriarca, on es van concentrar totes les famílies i xiquets i xiquetes sahrauís que venien a la Trobada. La concentració fou animada amb el so de les cançons sahrauís. Després es van llegir diversos manifestos, en representació de la CEAS, de la FASPS, de la Delegació Sahrauí, entre altres. Posteriorment es va realitzar una marxa reivindicativa fins el Pont de les Flors.

Com tots els anys, a través del programa Vacances en Pau que organitza la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS), les famílies acollidores dels xiquets i xiquetes que viuen als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf fan una trobada en l’àmbit de tot el País Valencià. Aquesta trobada té un caràcter lúdic i reivindicatiu, i es fa coincidint amb les que es realitzen a tot l’estat espanyol.