Tres punts emblemàtics de la ciutat són els encarregats de posar la cara als calendaris del 2010 de l’Olleria

calendari-2010-anvers2
Si l’any passat va ser la imatge turística de l’Olleria, la de “l’Ànima del Vidre”, la escollida per a protagonitzar els calendaris de butxaca que edità l’ajuntament, enguany tres punts emblemàtics de la ciutat són els encarregats de posar la cara bonica als calendaris del 2010.
Les imatges triades han estat extretes de les realitzades pels participants a la I Jornada Fotogràfica de l’Olleria, que va tindre lloc el passat 31 d’octubre. Les tres fotografies seleccionades han estat una panoràmica de l’església de la Magdalena realitzada per César Borrás Grau. Una instantània de la façana de l’església de Loreto efectuada per Gal·la Micó Bleda, i una fotografia de l’Hospital Sant Joan Baptista capturada per Àlex Fresneda Sánchez.
D’estos calendaris de butxaca se n’han editat 7.000 unitats, i estan essent distribuïts per la ciutat i punts d’informació turística de les comarques centrals valencianes. La iniciativa corre a càrrec de la regidoria de Participació Ciutadana.

Consum responsable de l’aigua
També un calendari, però en este cas de paret i amb una funció sensibilitzadora, ha estat editat per la regidoria de Medi Ambient amb el suport d’Egevasa. Es tracta d’un almanac on s’inclouen consells per a fer un ús responsable de l’aigua a l’àmbit domèstic, així com xifres de la despesa habitual que fem d’este recurs limitat. Així es poden conèixer dades sobre el consum d’aigua que realitzem amb activitats tant quotidianes com rentar-se les dents, fer una rentadora o regar la gespa del jardí. El calendari s’ha titulat “els camins de l’aigua” ja que les fotografies que l’il·lustren fan un repàs per diferents punts de la ciutat relacionats amb l’aigua, com els llavadors de la Font Nova o la Font Vella. Les imatges que inclou el calendari són obra de diversos autors.