Treballar més, en pitjors condicions i per menys diners!

reforma-laboral-1

La reforma laboral: totes les reformes dels últims 30 anys abarateixen l’acomiadament, introdueixen contractes més precaris i rebaixen les condicions de treball de la classe treballadora.

Paguem diners a l’empresari: l’empresariat paga 8 dies per un acomiadament “objectiu” (quan aquest té pèrdues durant 6 mesos seguits, independentment de que hagi obtingut beneficis durant tota la vida) i 25 per fer fora a algú amb un contracte indefinit. La resta (12 i 8 respectivament) ho paguem els i les treballadores a través del FOGASA.

Legalitzen allò il·legal: s’institucionalitzen un seguit de pràctiques il·legals o irregulars fins al moment. El contracte d’obra i servei s’exten a tots els convenis col·lectius. Es normalitzen els contractes de pràctiques i formació, especialment entre els i les joves. Això implica sous per sota el salari mínim, no tenir atur i que l’empresair no haja de cotitzar. Per últim els empresaris reben ajudes públiques per contractar joves, especialment si són dones.

Som més dependents, som més esclaus: l’empresari pot modificar els horaris, la jornada, el que cobrem i com i la mobilitat dins de l’empresa i entre empreses. S’amplia l’àmbit d’actuació de les ETTs. Ja no es té en compte critèris de seguretat, formació i qualificació en el lloc de treball.

La Vaga General és només un primer pas. Només amb la mobilització i la lluita organitzada, continuada i solidària podrem aturar els atacs del govern i la patronal, que t’afecten a tu i ens afecten a totes. Perquè quan decidim parar, les màquines no es mouen; les aixades no caven, els telèfons no es despengen, i les taules no es serveixen.

Perquè m’afecta, perquè t’afecta, per solidaritat i compromís…
el 29-S, jo també FAIG VAGA!

Escrit per: L’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera