Tradició i modernitat es fusionen en la 8a Fira de comerç de Bocairent

La varietat de productes i el nucli històric de la població esdevenen els principals reclams de la cita

Des de pilotes valencianes fins a il·luminació amb díodes electroluminiscents (LED); des de bunyols a pizzes; des de joguines tradicionals de fusta a artesania ètnica, sense deixar de banda els productes locals per excel·lència com l’herbero, la mel, la pericana, els embotits o els dolços. Tot açò i molt més espera als visitants de la 8a Fira de comerç de Bocairent que té lloc aquest cap de setmana en un recinte inigualable: el nucli històric d’una de les poblacions més atractives de la Comunitat Valenciana. Així ho ressalta la regidora de Turisme, Noelia Vañó, per a qui “pocs mercats medievals es poden ubicar en un emplaçament tan adient” com el que ofereix la localitat de la Vall d’Albaida “amb carrers ben estrets i places amb desnivelles impossibles”.

Al voltant d’un centenar d’expositors oferiran una ampla varietat de propostes que permetran tant adquirir titelles fetes a mà com degustar melmelades naturals. De fet, “la suma de tota l’oferta és un dels atractius principals de la Fira de comerç de Bocairent”, segons Vañó, “ja que es combinen a la perfecció la possibilitat de comprar productes útils i decoratius amb el tast de nombroses delícies que també poden ser adquirides”.

Per una altra banda, cal destacar la programació complementaria a les dues jornades de fira, “una síntesi del dinamisme de la nostra gent al llarg de l’any”, en paraules de la regidora de Turisme. D’aquesta forma, no faltaran ni desfilades de Moros i cristians ni la presència dels Cabolos de les festes d’estiu; també hi haurà animacions a carrer a càrrec dels Dimonis de darrere la vila i del grup de dolçainers i de tabalers l’Aljub així com dansa amb els Cardaors i La jarana. La música amb concerts de la Societat musical Vila de Bocairent i de la Rondalla i amb una batukada o jocs infantils seran altres de les activitats previstes. Finalment, tots els atractius turístics romandran oberts i a migdia hi haurà tapa gratuïta amb cada consumició a una dotzena d’establiments hostalers.

Per tot això, la regidora de Turisme desitja que “el nostre veïnat gaudisca d’un dels caps de setmana més intens de tot l’any i que els nostres visitants tinguen un motiu immillorable per a conéixer una de les destinacions de turisme d’interior més demandades actualment”. Una circumstància que Noelia Vañó justifica “per comptar amb un entorn mediambiental d’una gran riquesa, amb una varietat monumental que sorprén i amb una programació d’activitats constant i diversa”.