Tot a punt per a les I Jornades d’història i arqueologia de la Font

Els assistents podran gaudir de la història de localitat

Els aficionats a la història i l’arqueologia tenen cita aquest cap de setmana a la Font de la Figuera. Serà la primera vegada que es realitzen unes jornades dedicades a aquest àmbit. S’hi tractaran aspectes com la Via Augusta, les restes recuperades a la Coveta del Frare o la figura del senyor Gonçal Garcia. Entre els ponents que participaran demà dissabte i diumenge es troben diversos arqueòlegs, professors universitaris i historiadors.

Les I Jornades d’història i arqueologia estan organitzades per les regidories de cultura i de promoció econòmica de l’ajuntament de la Font junt a l’associació «Amics de les Tradicions» i la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Hui divendres tindrà lloc l’obertura de jornades la qual comptarà amb una conferència a càrrec del Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València, Enric Guinot. Una inauguració en la qual es parlarà de la Carta Pobla de la Font de la Figuera i la seua repercussió en el desenvolupament de la localitat.

La presidenta de l’associació «Amics de les Tradicions», Elena Revert, ha remarcat la importància d’acostar «el patrimoni cultural a les persones i que es transmeta de generació en generació. Amb això aconseguirem que valoren el seu passat històric i arqueològic i el puguen cuidar de cara a un futur «.

Tal com ha manifestat la regidora de cultura, Irene Vila i Lorente, «les I Jornades sobre història i arqueologia les concebem com una trobada entre passat i present. Els aficionats a la història gaudiran aprenent els orígens del naixement de la Font de la Figuera i els vincles en matèria arqueològica que ens envolten. Són recomanables tant a curiosos, experts i aficionats en aquesta matèries «.

Les I Jornades d’història i arqueologia són gratuïtes. Des del consistori se’ls ha volgut donar aquest caràcter amb la finalitat de «apropar-les al màxim nombre de persones. Som conscients de la situació econòmica que pateixen moltes famílies i per això hem volgut oferir de manera gratuïta, sense renunciar per això a la qualitat dels temes que es tractaran i de les personalitats en el món de la història i arqueologia que ens acompanyaran», afirma el portaveu de l’ajuntament, Vicent Muñoz. «A partir del conveni de col·laboració amb la Universitat de València, hem estat preparant els temes relacionats amb les excavacions finalitzades i, per això, volem agrair la participació altruista dels arqueòlegs historiadors participants així com la presència de la degana de la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València «.