Tomàs Esmel, del Serra Vernissa, guanya la marató del Mondúber

Martínez Belda puja al pòdium al Trail de Sellent

El corredor del club Serra Vernissa de Xàtiva, Tomàs Esmel, va guanyar la marató del Mondúber el passat dissabte. Es disputava a Xeresa la segona edició del Mondúber Ultratrail, una dura prova que recorria tots els camins de la serra del Mondúber, des de Xeresa a Barx, passant per Simat, La Drova, Cim del Mondúber, Font del Cirer, Font de l’Ull, Les Foies i Xeraco. Hi havia 4 modalitats.

A la més curta, la marxa senderista de 10km, van participar alguns membres del Club com Alejos Almiñana, Dani Fuentes i Gema Llàcer. Després hi havia un Trail de 22km i un Marató de 43km +2.300m.

A la marató es va imposar Xavier Tomàs amb un temps de 4h43’. Paco Borredá va ser el 23 amb 5h47’, Flavia Orz va acabar amb 7h20’, Eva Castells amb 7h28’ i Ivan Camarasa amb 7h29’. No van poder finalitzar la prova José Bellot per molèsties i, Boro Such i Javi Pastor, per errors en el recorregut.

La prova reina era l’Ultramarató de 85km que va guanyar el castellonenc Victor Bernad amb 9h59’. Per part del Versnissa van destacar Jero Cebrià en 8a posició amb un temps de 11h33’, Tomeu Calabuig en la 15a amb 12h29’ i Paco Belda qui té el mèrit d’acabar la seua 3a prova d’ultradistància caminant, fent marxa, passant per tots els controls dins del temps establert i acabant en la 37a posició amb 15h43’, després d’haver finalitzat dues proves de més de 100km com la Transilicitana o el Ultra del Rincón. D’altra banda, Josep Cebrià es va retirar al km 50 per problemes físics.

El diumenge, a Sellent, es va disputar el I Trail sobre 15km. Martínez Belda va pujar al pòdium de nou, en aquesta ocasió com a 3r sènior, Irene Palomares va ser 2a fémina i Jordi Cháfer va acabar en la posició 57. El mateix dia, 4 membres del club van anar a Bocairent a disputar la puntuable de muntanya del Circuit Txitxarra Trails 2015, de 22km de distància i +1.100m. Enrique Ballester va acabar en la 83a posició i a més va ser el 4t promesa, amb un temps de 2h25’, Francisco Marcuello el 139 i Luis Terol el 140 amb 2h35’, Pablo Sarrión va fer el 188 amb 2h44’. Ara el Club de Trail Serra Vernissa es prepara per competir aquest cap de setmana al Trail de Montanejos.