Teatre Nu transporta els valencians a un món meravellós amb Somnis d’Alícia

somnis-dalicia1
Una Alícia de cinc metres recorrerà els carrers de diversos municipis

La companyia de teatre igualadina (Barcelona) Teatre Nu presentarà, els propers caps de setmana, a diversos municipis valencians, l’espectacle itinerant i per infants Somnis d’Alícia. S’inspira en el conte de Lewis Carroll Alícia en terra de meravelles i ja ha visitat anteriorment el territori valencià fent les delícies del públic.

somnis-dalicia2Somnis d’Alícia té com a protagonista l’Alícia, un titella gegant de quatre metres i mig d’alçada –cinc quan allarga el cap!– que s’estira i s’arronsa, mou les articulacions i es fascina amb tot el que l’envolta: la ciutat i tots els qui l’han anat a veure. Segueix un conill, també gegant i que bota enèrgicament, i somnia que s’ha fet gran i passeja per un món meravellós. Es desplaça al compàs de la música sobre un carro manipulat per altres personatges i elements del popular conte que recreen encara més el seu imaginat univers irreal.

Aquest és el primer espectacle de carrer de Teatre Nu, que des del 2000 ha creat vuit muntatges adreçats a infants. Sempre adapta textos ja escrits i utilitza titelles en les seves produccions. Somnis d’Alícia ja s’ha pogut veure en reconeguts festivals com la Feria Europea de Teatro para Niños (FETEN) de Gijón, Contaria – Fira de teatre per a xiquets i xiquetes de València, FiraTàrrega – Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil d’Igualada, TOT (Titelles, Objectes i Teatre) Festival del Poble Espanyol de Barcelona i, a nivell internacional, al B-FIT in the Street de Bucarest (Romania) i al Festival Au Bonheur des Mômes (França).

La funció de Somnis d’Alícia tindrà lloc a Ribarroja del Túria el dissabte 10 de juliol, a les 19:00h, mentre que a Benigànim es farà el divendres 23 de juliol, a les 22:30h, amb sortida des de la Plaça Major i en el marc de la Festa del Fanalet. Més endavant l’espectacle visitarà Meliana (5 de setembre) i Xeraco (9 d’octubre).