Taula redona sobre el tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Compromís a les comarques centrals demana unitat i treball compartit per aconseguir rescatar la línia de tren

Alcaldes d’Agullent, d’Albaida, Muro i Agres a més dels portaveus de Compromís a Xàtiva, Ontinyent i Alcoi van parlar en una taula redona sobre el tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. En la cita estaven representades les comarques centrals, L’Alcoià, El Comtat, La Vall d’Albaida i La Costera, i es va analitzar la situació de la línia fèrria que vertebra les comarques.

Van compartir una jornada de treball i van debatre sobre la situació del tren i del seguiment i tractament que estan donant la societat i els partits polítics.

Van participat l’alcalde de Muro, Rafel Climent; el d’Agres, Josep Manel Francés; el d’Agullent, Jesús Pla; i el d’Albaida, Josep Albert; a més dels portaveus de Xàtiva, Cristina Suñer; el d’Alcoi, David Abad; el d’Ontinyent, Josep Francés; i el de la Vall d’Albaida, Joan Gilabert.

Els alcaldes i regidors de Compromís, van denunciar per una banda, la situació de precarietat que pateix la línia, amb la reducció d’inversions, la falta de control dels viatgers. També criticaren «la falta de voluntat política per impulsar un tren per a treballadors que puguen anar a València, Alcoi, Ontinyent, etc. fent servir el tren i d’estudiants amb horaris adients sobre tot dilluns i divendres, a més del turisme amb millora d’instal·lacions i d’horaris per al cap de setmana, donada l’oferta turística que poden oferir les nostres comarques».

Per altra banda, van denunciar l’actitud del PP, com que no ha participat en cap de les activitats i comissions proposades pels ajuntaments i per les plataformes cíviques i la del PSOE, «en voler rendibilitzar, mediàticament i electoralment la problemàtica del tren, així com capitalitzar les reivindicacions que són i seran de tots, utilitzant a la resta d’alcaldes i regidors i deixant de costat a la resta de partits de les comarques centrals als mitjans de comunicació».

Per acabar, van anunciar que han presentat esmenes tant als pressupostos de la Generalitat Valenciana, com al de l’Estat espanyol demanant més inversions, així com preguntes parlamentàries mitjançant el diputat de Compromís al congrés dels diputats, Joan Baldoví, i que «esperen que esta línia no siga una desfeta més dels governs del PP, com ja ho han sigut la banca valenciana, la ràdio televisió valenciana i el València Club de Futbol».