Taula Col·loqui a Albaida

Dins del 90é Aniversari de la Unió Musical “l’Aranya”

El 90é Aniversari de la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” va viure el passat dissabte un debat ric en aportacions pels membres de la Taula Col·loqui sobre el III Congrés de SS.MM. (Societats Musicals) amb les mirades posades a la Vall d’Albaida. Es va posar de manifest que les SS.MM. són organitzacions, en primer lloc, de caràcter bàsicament social, on fan possible que la música puga arribar al poble en general sense cap tipus de discriminació. Això, sempre en una fase no professional. Són també una activitat econòmica com una altra qualsevol i que fomenten la cultura i l’educació. El president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Josep Francesc Almeria, va apostar per la participació i democratització de les SS.MM. com a eines estratègiques per a la gestió econòmica, social i cultural dels pròxims 10 anys en el País Valencià i la Vall d’Albaida.

Aquesta nova fórmula de participació del III Congrés de Societats Musicals, que amb el seu lema “De la memòria a la innovació”, va donar lloc a la participació d’un gran nombre de persones i que ha fet possible la reflexió sobre els reptes als quals s’han d’adaptar les SS.MM. valencianes. A més, a la Taula Col·loqui també va quedar de manifest que l’estructura actual de la Federació ha d’estar assumida pel conjunt de músics i socis de les SS.MM. per tal que la informació arribe fins l’últim racó de cada poble del País.

Per a la comissió del 90é Aniversari de l’Aranya, la Taula Col·loqui ha estat un acte important ja que “es van tractar temes que afecten a les societats musicals de la comarca i del País com a pilars fonamentals de l’estructura social i cultural dels nostres pobles”. Al final de l’acte, les aportacions del públic va enriquir les conclusions de la Taula que seran incloses en els debats del III Congrés de Societats Musicals.