Suñer critica el discurs de Rus en l’acte del 9 d’octubre

Cristina SuñerLa portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer: ‘ha lamentat profundament la utilització partidista i la banalització de l’acte institucional del 9 d’octubre feta per l’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus‘. Segons explica Suñer: ‘Rus, després d’arribar tard, com ve sent habitual els últims anys, va pronunciar un discurs en dues parts, una primera amb una lectura d’un discurs preparat per algú dels seus assistents, i que semblava que no havia llegit abans, i una segona improvisada, en la que, sense cap argumentació, i sense voler ser ‘pedigüeño’, segons les seues paraules, va demanar més aigua i va lamentar la tardança en l’arribada de l’AVE a València’.

La regidora nacionalista afirma que el primer edil de Xàtiva ‘es va dedicar a criticar als que suposadament diuen que la paella i Joanot Martorell no són valencians’. Suñer ha criticat que ‘Rus ha convertit l’acte institucional de la nostra diada nacional, un acte que hem de recordar el van començar a celebrar els col·lectius cívics de la nostra ciutat, en un acte partidista, amb l’única voluntat de crispar i de negar la valenciania als que no pensem com ell’. Des del BLOC diuen que ‘ja fa temps que venim criticant, i ho hem fet aquesta mateixa setmana, la banalització d’aquest acte, que ha passat de ser reivindicatiu i d’afirmació valencianista, a una ocasió més per escoltar els acudits sense gràcia de Rus‘.

La regidora nacionalista considera que ‘els victimismes populistes de Rus estan fora de lloc en el dia de tots els valencians i valencianes, un Rus al que li va costar posar-se en contra de l’abocador nuclear de Zarra, que copia a un Camps defenestrat en la seua manca de projecte per al País Valencià, que s’alegra de l’arribada de l’AVE des de Madrid quan les connexions entre les capitals valencianes i el corredor mediterrani es veuen sense futur, i que no pot parlar de valencianisme quan elimina de la imatge de l’Ajuntament de Xàtiva tots els símbols tradicionals‘. Des del BLOC consideren que ‘la memòria de Jaume I i el futur de tots els valencians i valencianes es mereixen una altra cosa‘.