Suñer: “Xàtiva mereix una programació de Fira més coherent, més valenciana, amb més qualitat i que faça de les nostres festes un referent”

img_1415El BLOC demana acabat el model de fira de Rus i demana la creació d’un ‘consell de fira’ que li done estabilitat
La portaveu del BLOC a l’ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, considera que el model de Fira de Rus està acabat, i que necessita, igual que el govern municipal, un canvi d’‘actors’. Per a Suñer, “Rus va portar la inauguració i la cloenda al camp de futbol amb l’expectativa de portar grans espectacles, que va contractar alguns anys, sense cap continuïtat ni coherència. Però els problemes de dates, econòmics i la dependència al bon o mal gust de qui contracta ha fet que patim últimament uns espectacles que no estan a l’alçada del que es mereix la nostra ciutat. El que no es pot fer és oferir a tota la ciutadania, que té interés en veure la inauguració i la cloenda, uns espectacles que només interessen a uns quants, que no estan relacionats quasi mai amb la nostra cultura, i que han anat baixant de nivell any rere any, fent que la gent que ompli el camp de la Murta haja de veure el que ha pogut trobar Rus per enguany, siga bo o roïn, li agrade o no. Si a tot això afegim la nul·la programació d’espectacles culturals de qualitat en els dies de fira, la no contractació d’artistes de la nostra terra i la manca d’un model definit, ens trobem amb una fira que cada vegada atrau menys i està més despersonalitzada. El que no pot fer Rus és dedicar tants diners i esforços a les Nits al Castell, que només poden veure uns pocs, i deixar de banda la Fira, que és la nostra festa principal, i més encara quan tant en la Fira com en les Nits al Castell oblida que hi ha molts artistes valencians que hi podrien participar, donant-se el cas que tots els anys hi ha més representants d’altres cultures de l’estat que de la nostra.”
El BLOC ja va proposar en el programa electoral de les últimes eleccions diversos canvis, entre ells la creació d’un ‘Consell de Fira’, en el que participaren tots els sectors de la societat, que fóra independent dels governs de torn i que donara estabilitat a la programació i al model de fira. Suñer considera que “quan el BLOC governe en aquesta ciutat s’hauran acabat els canvis de rumb en la programació de la Fira, Fira que servirà per a la promoció de la nostra indústria i comerç, així com de la nostra cultura, a més de ser mostra del nostre poder organitzatiu. Per això demanem a la societat xativina que, una vegada acabat el model de Rus, confie en nosaltres per situar la històrica Fira de Xàtiva en el lloc que es mereix.”