S’obri el termini per inscriure’s a Amplifica’t

Joves d’Acció ha organitzat per segon any consecutiu Amplifica’t, el concurs de música en català de grups joves de Catalunya. Fins el 16 d’octubre està obert el plaç per poder inscriure’s.

L’objectiu d’aquest concurs és el de promoure els grups joves que canten en català. El que diferencia aquest concurs d’altres que tenen lloc als Països Catalans és l’edició d’un CD promocional, l’oportunitat de participar en un circuit arreu dels Països Catalans i poder actuar el 25 d’Abril i al Jovestiu.

Hi pot participar qualsevol grup o solista que residisca en l’àmbit territorial dels Països Catalans i que el 50% dels seus components siguen menors de 30 anys.

El concurs va adreçat a aquelles formacions musicals que s’emmarquin en el pop-rock, música d’autor, folc i les seves variants, estils propers (rock’n’roll, heavy, hardcore, trash, ska, reggae, electrònica) i derivats de la fusió i el mestissatge musical.

BASES DEL CONCURS 2009-2010

Hi pot participar qualsevol grup o solista que resideixi en l’àmbit territorial dels Països Catalans i que el 50% dels seus components siguen menors de 30 anys. Els grups hauran de ser formacions que cantin els seus temes en català.

El concurs va adreçat a aquelles formacions musicals que s’emmarquin en el pop-rock, música d’autor, folc i les seves variants, estils propers (rock’n’roll, heavy, hardcore, trash, ska, reggae, electrònica) i derivats de la fusió i el mestissatge musical.

Els participants en aquest concurs no poden tenir cap treball discogràfic ni cap contracte signat abans de presentar-se al concurs. L’organització es reserva el dret de comprovar-ho. L’única excepció és la d’aquells grups o formacions que hagen participat en algun disc recopilatori.

Els grups o solistes hauran d’emplenar la fitxa que trobareu a la web de Joves d’Acció ( HYPERLINK «http://www.acpv.cat/»www.jovesdaccio.cat). A la fitxa heu d’incloure la biografia del grup i les dades dels seus components. Els grups que vulguen informació o aclarir qualsevol dubte podran adreçar-se telefonant al 963157799.

Les cançons s’hauran de pujar al myspace, on ha d’haver penjades un mínim de 3 cançons i algunes fotos del grup.

DATA DE TANCAMENT
La data límit per enviar-ho tot plegat serà el 16 d’octubre de 2009.

PROCÉS DE SELECCIÓ

1ª FASE
Els myspace seran escoltats i visionats per tots els membres del jurat; els quals decidiran quins 27 grups passen a la següent fase. Els grups que passen a aquesta fase actuaran en un dels 9 concerts previstos arreu del País Valencià durant el mes de novembre, d’on seran seleccionats 9 grups.

2ª FASE
Els nou grups seleccionats prèviament formaran part d’un recopilatori que es presentarà en roda de premsa al mes de gener de 2010. Per formar part del recopilatori, els grups cediran els drets d’una de les cançons per incorporar-la al mateix i poder-ne fer promoció institucional.

3ª FASE
Per escollir els guanyadors de l’Amplifica’t ’09-’10 es farà un concert al mes de març on actuaran tots els grups del recopilatori junt a altres grups de reconegut prestigi en el panorama musical català.

EL JURAT
El jurat qualificador està format per músics, editors discogràfics, crítics musicals i responsables de Joves d’Acció. El jurat valorarà la qualitat musical, la diversitat, la innovació i la originalitat.

PREMIS
El 2n classificat actuarà al festival JOVESTIU organitzat per Joves d’Acció on cobrarà 1.000€ per l’actuació.
El 1r classificat i guanyador del concurs actuarà al concert que anualment organitza ACPV per al 25 d’abril, amb grups de reconegut prestigi. L’actuació serà recompensada amb 1.500€.