S’inaugura el III Congrés de l’IEVA

inauguracio-051

A més de la setantena de comunicacions, el III Congrés inclou 20 ponències i 4 taules redones

A través de setanta comunicacions, el III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida servirà per a fer una gran radiografia de la situació actual de la Vall d’Albaida. Així ho ha manifestat Mª Josep Garcia, presidenta de l’IEVA, al discurs inaugural que realitzava fa una estona a l’IES Vermellar de l’Olleria.

“Hem organitzat un congrés pluridimensional, on poder veure la riquesa i la complexitat de la vida a la nostra comarca en este moment actual”, comenta. “A través de les comunicacions se’ns mostrarà la riquesa cultural de la Vall d’Albaida des de diferents mirades”, i entre elles ha destacat la cantera de joves investigadors, que la comarca té ara al seu abast per enriquir-se. “En este congres anem a tindre moltes oportunitats per aprendre, per compartir i per a debatre, ja que les diferents opinions i la diversitat ens enriqueixen”.

Garcia ha aprofitat per agrair a l’Ajuntament de l’Olleria la seua implicació en la preparació d’este congrés. “Organitzar un esdeveniment d’estes característiques és complex, i vull agrair la seua capacitat i predisposició tant a la comissió organitzadora del congrés i al seu secretari, com a la junta directiva, així com a tot l’equip de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria”.

Agueda Micó, regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als congressistes, i ha destacat la importància que des d’esta administració municipal es dóna la cultura i a la ciència, i a la seua difusió. “Pensem que divulgar el coneixement de la nostra comarca és fonamental, no només perquè contribuïm a posar en valor els estudis i les investigacions de les noves generacions, i fem aplegar eixe coneixement fresc i vigorós a un públic més ampli. Sinó perquè per a créixer com a persones, per ampliar les nostres perspectives vitals i les nostres aspiracions com a membres d’una societat, d’un poble i d’una comarca, és imprescindible tindre consciència de la nostra realitat actual i històrica”, afirma Micó. “Per això, des l’Ajuntament de l’Olleria ens sentim orgullosos d’acollir este congrés, i de ser l’epicentre de la cultura valldalbaidina durant este cap de setmana”.

Per la seua banda, Juan Puchades, conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, ha destacat la importància d’este congrés com a espai on entitats i institucions s’uneixen per a fer reflexions en veu alta al voltant de la comarca. “Ara i ací, la vila de l’Olleria es posa els seus vestits de gala per donar pas al tercer Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida. Com a conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i com alcalde de Benigànim, voldria felicitar l’IEVA per la persistència dels seus objectius fundacionals; i també a l’ajuntament i ciutat de l’Olleria, que en un acte de solidaritat comarcal ens acollirà estos tres dies de la millor de les maneres”.