XXIX Premis Literaris Ciutat de Xàtiva: Silvestre Vilaplana guanya el premi de narrativa, Mª Carmen Arnau el de poesia i el xativí Antoni Martínez el d’assaig e investigació

sant-domenecSant Domènec, entrega de XXIX Premis LiterarisAhir dijous dia 22 d’octubre de 2009, a les 20.00 hores, a l’Antic Convent de Sant Domènec de Xàtiva, va tindre lloc la Gala Lírica on es va fer públic els guanyadors de la present edició de 2009, en les tres modalitats: Premi Blai Bellver de narrativa (10.000 €), Premi Ibn Hazm de poesia (4.000 €) i Premi Carlos Sarthou d’assaig i investigació (5.000 €), tots ells en valencià. El Jurat estava format pels següents membres:

PRESIDENTA:

img_0890
Sra. Mª JOSE PLA CASANOVA
Regidora de Cultura de l’Excm. Ajuntament de Xàtiva

VOCALS:

Narrativa:
Sr. VICENT JOSEP ESCARTÍ SORIANO
Sr. ALFRED ARANDA MATA
Sr. ENRIC SALOM RAMÓN

Poesía:
Sr. VICENT PENYA CALATAYUD
Sr. VICENT SORIANO GINÉS
Sr. VICENT GARCIA PERALES

Ensayo e Investigación:
Sr. JOSEP LLUÍS CEBRIÁN MOLINA
Sr. ROBER MARTÍNEZ CANET
Sr. VICENT RIBES IBORRA

SECRETÀRIA:
Sra. LAURA OSMA VIDAL
Funcionària de l’Excm. Ajuntament de Xàtiva

Els membres del Jurat, després d’examinar les 33 obres presentades en la modalitat de narrativa, acorden atorgar per unanimitat:
EL PREMI BLAI BELLVER DE NARRATIVA, a l’obra registrada amb el número 18. Obert el sobre identificatiu, correspon al títol “L’ESTANY DE FOC”, de l’autor SILVESTRE VILAPLANA I BARNÉS, d’ALCOI.

img_0870

Els membres del Jurat, després d’examinar les 46 obres presentades en la modalitat de poesia, acorden atorgar per unanimitat:
EL PREMI IBN HAZM DE POESIA, a l’obra registrada amb el número 18. Obert el sobre identificatiu, correspon al títol “ITINERARI DE TENDRESA”, de l’autora MARIA CARMEN ARNAU ORTS, D’ALFARA DEL PATRIARCA (València).

img_0838

Els membres del Jurat, després d’examinar les 3 obres presentades en la modalitat d’assaig i investigació, acorden atorgar per unanimitat:
EL PREMI CARLOS SARTHOU D’ASSAIG I INVESTIGACIÓ, a l’obra registrada amb el número 3. Obert el sobre identificatiu, correspon al títol “LA IMPREMTA A XÀTIVA: L’IMPRESSOR BLAI BELLVER (1818-1884)”, de l’autor ANTONI MARTÍNEZ I REVERT, de XÀTIVA (VALÈNCIA).

img_0852

api_3718
[nggallery id=212]