S’entreguen els premis del ‘I Concurs local escolar ‘Los Niños y la Educación Vial’

Prop de 80 escolars han participat en les diferents categories

Amb una Casa Santonja abarrotada d’escolars, amics, familiars i personal docent, l’alcalde i responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana, José Vidal, la regidora d’Educació, Gema Borrás i el cap de la Policia Local, José Alfredo Martínez, entregaven els premis del ‘I Concurs Local Escolar ‘Los Niños y la Educación Vial’ organitzat per la regidoria de Seguretat Ciutadana junt amb la col·laboració de la Policia Local.

Va presentar l’acte l’oficial de Policia, Aure Candel, un dels agents encarregats d’impartir les classes de seguretat vial en els dos Col·legis Públics de la localitat i l’Institut, classes que tal com va apuntar l’alcalde en la seua intervenció ‘són fonamentals per a proporcionar als nostres joves la màxima informació possible en tot el referent a tràfic, des de senyals fins com actuar si patixen un accident o ho presencien i per descomptat com evitar-los’ afegint que ‘és una gran satisfacció l’haver aconseguit este gran èxit de participació en un concurs que és reforç de la campanya anual d’educació vial que realitzem junt amb la Policia Local, durant tot l’any’.

Igualment, va felicitar els guanyadors i ‘a tots els participants perquè realment el jurat ho vam tindre molt difícil a l’hora de seleccionar els premiats de fet en la modalitat de dibuix decidim incloure 3 premis més especials no previstos en les bases’. Igualment va destacar ‘la gran originalitat i qualitat de les modalitats de vídeo i de maqueta de bicicleta pel que de nou reitere la meua més sincera felicitació’.

D’altra banda, Vidal va agrair ‘tant a les directores dels dos centres que han participat, CEIP Isabel la Catòlica i Sanchis Guarner, així com als mestres d’estos centres pel seu interès i suport no sols en este concurs sinó al llarg de tot l’any’.

També el cap de la Policia Local de L’Olleria va felicitar els guanyadors i participants i va subratllar ‘la importància de l’educació vial des de xicotets’ afegint que ‘estem molt contents amb el resultat del concurs que com ha dit el primer edil és un reforç a les classes que durant tot el curs escolar impartim en els diferents centres educatius. És gratament sorprenent, els missatges expressats en els dibuixos i vídeos, missatges de responsabilitat com a vianant i conductor i de respecte cap a les normes i senyals de tràfic’.

El concurs anava dirigit als alumnes de primària dels Col·legis Isabel la Catòlica i Manuel Sanchis Guarner de L’Olleria i té tres categories, la primera engloba als alumnes de sisè i per a poder participar van haver de presentar un vídeo en què es va interpretar una situació real relacionada amb el tràfic, en el que al final van expressar les conclusions a les que van arribar. En esta categoria el primer premi va ser per al grup format pels alumnes del Col·legi Públic Isabel la Catòlica de 6C: Emma Terol Mompó, Carla Godoy Ortiz, Anna Sahuquillo Sanz i Olga Hernández Atienza. El Segon premi va ser per al grup format pels alumnes del Col·legi Públic Isabel la Catòlica de 6B: Ainhoa Gandia Molina, Borja García Sáez, María Albiñana Micó i Mireya Giner García. El tercer premi va quedar desert.

En la segona categoria, van participar els alumnes de cinquè els quals van haver d’entregar una maqueta d’una bicicleta sent els guanyadors: Primer premi per a Paula Cárdenas Ramón i Francisco Sanz Navalón del CEIP Manuel Sanchis Guarner. El segon premi va ser per a Borja Juan Ortiz del Col·legi Públic Isabel la Catòlica i el tercer premi per a l’alumna Leia Granero Roca del Col·legi Públic Manuel Sanchis Guarner. L’última categoria, anava dirigida als de quart, els quals van entregar dibuixos que versaven sobre l’educació vial en l’àmbit escolar, des del punt de vista dels alumnes, esta categoria va ser on més treballs es van presentar, 57 dibuixos i els guanyadors van ser: Primer premi per a Alba Berenguer de la Cruz del Col·legi Públic Isabel la Catòlica, segon premi per a Iker Barber Terol del Col·legi Públic Isabel la Catòlica i tercer premi per a Carol Herrero Vañó del Col·legi Públic Isabel la Catòlica

Els premis especials van ser per a: Nuria Gallego Martínez del Col·legi Públic Isabel la Catòlica i Nuria Gomar Reig i Isabel Soler Sambartolomé del Col·legi Públic Manuel Sanchis Guarner.

Quant als premis, per a primera, segona i tercera categoria van ser tres, el primer de 40 euros, el segon de 30 i el tercer de 15, a més d’un diploma per a tots ells quant als especials de la tercera categoria, són de 10 euros més diploma. Els diners es van entregar en vals canviables per ‘el bo d’entrada al Casal Jove, a la piscina municipal així com, material escolar i esportiu dels establiments del Municipi associats al projecte’, va apuntar Vidal, el qual a més, va agrair ‘la col·laboració dels comerços de L’Olleria que han volgut adherir-se a la iniciativa’.

Els treballs estaran exposats en la Biblioteca.