Seminari per a millorar els suports a les persones amb discapacitat

Demà dimarts a l’institut Simarro

El saló d’actes de l’institut Simarro de Xàtiva acull demà dimarts la primera sessió del seminari “Activitat interactiva per a millorar els suports a les persones amb discapacitat”. Aquest esdeveniment està liderat per Copava i organitzat pel C.O. La Costera-Canal, C. De dia de La Fonteta de San Lluís, Fundació Espurna i C.O. Marques de Dos Aguas.

El seminari forma part del projecte europeu IDIPOWER i l’objectiu és establir els factors d’èxit del model de suport així com exemples de bones pràctiques mitjançant els testimonis de les diferents persones participants.

Treballaran conjuntament professionals, persones amb discapacitat intel·lectual i familiars aportant idees, desitjos, experiències, reflexions i conclusions de quins són els factors d’èxit del model de suport.

La primera sessió del seminari serà de presentació del projecte i en la segona sessió es faran grups de treball al voltant de:
1.Qualitat de vida i projecte personal
2.Exercici de drets
3.Participació comunitària
4.Vida independent

Estos seminaris es realitzaran en tots els països europeus participants i la informació resultant es recopilarà per a la implantació d’un curs online. Les persones amb discapacitat presenten dificultats per realitzar una o vàries funcions cognitives, cosa que afecta la conducta adaptativa. Aquestes limitacions coexisteixen amb capacitats i oferint els suports individualitzats necessaris la qualitat de vida de la persona millorarà. Acompanyar a la persona a fer realitat els seus objectius personals proporcionant els suports necessaris i buscant la igualtat d’oportunitats és descobrir junts capacitats i possibilitats.

Els professionals i les famílies siguem agents que faciliten que el seu projecte de vida siga realitat, donem els suports necessaris per a aconseguir el que vulguen per ser feliços. Són ells qui dirigeixen la seua vida.