Santi Vallés presenta “Acció Valenciana (1930-1931) La consciència desvetlada” a Bocairent

boc20070324jose_llavadorEn l’acte també participa Ascensió Figueres, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Ascensió Figueres, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, acudirà aquest divendres, 11 de setembre, a Bocairent per presentar en companyia de Santi Vallés l’última obra d’investigació del filòleg i periodista: “Acció Valenciana (1930-1931) La consciència desvetlada” publicada per la pròpia institució dins de la col·lecció Recerca. L’acte tindrà lloc a la Sala “Joan de Joanes” a les 19.30 h i en ell també intervindran l’historiador Antonio Calzado de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), Vicent Satorres de la Conselleria d’Educació i Josep-Vicent Ferre, alcalde del municipi. Prèviament (19.00 h), Figueres visitarà el consistori per signar en el seu Llibre d’honor.
El text fa un recorregut “per un dels períodes més interessants del valencianisme polític i cultural del primer terç del segle XX” destacant la “transcendència que la publicació quinzenal que dóna nom a l’escrit va representar com a òrgan de l’entitat Acció Cultural Valenciana” que va jugar un paper destacat en el procés que més tard desembocaria, ja en el 1932, en la firma de les Normes de Castelló.
Així mateix, Vallés analitza la generació d’escriptors, filòlegs, intel·lectuals i artistes que, entre d’altres, van col·laborar i escriure en les seus pàgines amb l’objectiu de construir l’edifici col·lectiu dels valencians. Un d’ells va ser José Llavador Mira (Bocairent, 2 de juny de 1910 – Sevilla, 22 de novembre de 2007), l’únic que romania viu en el moment de redactar l’estudi i que apareix en el volum en una imatge facilitada pel primer edil a l’autor d’una de les seues últimes aparicions en públic: la presentació de la candidatura del PSPV-PSOE a les darreres eleccions locals, el 24 de març del 2007.

Santi Vallés presenta “Acció Valenciana (1930-1931) La consciència desvetlada” en Bocairent
En el acto participa también Ascensió Figueres, presidenta de la Acadèmia Valenciana de la Llengua
Ascensió Figueres, presidenta de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, acudirá este viernes, 11 de septiembre, a Bocairent para presentar en compañía de Santi Vallés la última obra de investigación del filólogo y periodista: “Acció Valenciana (1930-1931) La consciència desvetlada” publicada por la propia institución dentro de su colección Recerca. El acto tendrá lugar en la Sala “Joan de Joanes” a las 19.30 h. y en él también intervendrán el historiador Antonio Calzado del Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), Vicent Satorres de la Conselleria de Educación y Josep-Vicent Ferre, alcalde del municipio. Previamente (19.00 h.), Figueres visitará el consistorio para firmar en su Libro de honor.
El texto hace un recorrido “por uno de los periodos más interesantes del valencianismo político y cultural del primer tercio del siglo XX” destacando la “transcendencia que la publicación quincenal que da nombre al escrito representó como órgano de la entidad Acció Cultural Valenciana” que jugó un papel destacado en el proceso que más tarde desembocaría, ya en 1932, en la firma de “les Normes de Castelló”.
Asimismo, Vallés analiza la generación de escritores, filólogos, intelectuales y artistas que, entre otros, colaboraron y escribieron en sus páginas con el objetivo de construir el edificio colectivo de los valencianos. Uno de ellos fue José Llavador Mira (Bocairent, 2 de junio de 1910 – Sevilla, 22 de noviembre de 2007), el único que vivía en el momento de redactar el estudio y que aparece en el volumen en una imagen facilitada por el primer edil al autor en una de sus últimas apariciones públicas: la presentación de la candidatura del PSPV-PSOE en las últimas elecciones locales, el 24 de marzo de 2007.
Fotografía: José Llavador Mira con el alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, en el acto de presentación de la candidatura del PSPV-PSOE en las últimas elecciones locales, el 24 de marzo de 2007, una de sus últimas apariciones públicas