S’enderroquen els immobles afectats per les pluges a la Plaça de la Coronació d’Ontinyent

Els habitatges ubicats als números 8 i 9 havien estat declarats en estat de ruïna imminent

Els immobles situats als números 8 i 9 de la Plaça de la Coronació d’Ontinyent van ser enderrocats ahir dimarts, després d’haver estat declarats en estat de ruïna imminent per l’Ajuntament d’Ontinyent. Aquestos immobles venien acumulant desperfectes des que caiguera la seua coberta en juliol de 2008, en cedir la biga central. En caure la coberta, la construcció havia quedat més vulnerable als efectes de les precipitacions, i les intenses pluges registrades a finals d’abril i principis de maig d’enguany van provocar nous enderrocs parcials a esta construcció de propietat privada.

L’Ajuntament d’Ontinyent va procedir immediatament a notificar als propietaris la situació, sol·licitant-se des de la Regidoria de Territori l’apertura d’un expedient que va desembocar, primer, en la declaració de ruïna imminent d’estos immobles per decret urgent d’Alcaldia, i ara en el seu enderrocament, els costos del qual assumeixen els seus propietaris. La Regidora de Territori, Rebeca Torró, ha contraposat “la celeritat amb que ha actuat el Govern d’Ontinyent amb la deixadesa de l’anterior Govern, que des que va cedir la biga central de l’edifici en 2008 no havia pres cap mesura al respecte”.

Les tasques d’enderroc han hagut d’esperar uns dies després de decretar-se la declaració de ruïna imminent, en ser necessari comptar amb la intervenció d’una empresa especialitzada en la retirada d’amiant, un material altament tòxic la producció del qual està prohibida a Espanya des de l’any 2002. Una volta retirat l’amiant, s’ha procedit al complet enderroc de la construcció i la retirada de les deixalles, eliminant així qualsevol situació de perill per als vianants.