S’enceta el II Festival de Teatre escolar d’Albaida

picture-16

Per segon any consecutiu els centres escolars d’Albaida, organitzen el II Festival de teatre: “Jo teatre, tu teatres, ell teatra…”, del 14 al 17 de juny. Este any com a novetat el canta cançons Dani Miquel participa este certamen.

Este festival es va iniciar el curs passat i va ser tot un èxit, en ell van participar més 700 alumnes des d’infantil fins a l’ESO. Este festival pretén ser una festa per a la ciutat d’Albaida, un esdeveniment que faça un pont entre menuts i grans, es a dir entre l’escola i la societat. I a més a més, pretén educar amb el teatre tant als alumnat actor, com als alumnes que participen com a públic. De fet el cartell anunciador del festival, l’ha realitzat l’alumne Llorenç Tormo de 3r curs de primària del CP Elias Tormo, a partir d’un concurs de cartells que es va organitzar en tots els centres abans de Pasqua.

Les representacions teatrals es realitzaran al llarg d’esta setmana de dilluns a dijous. I cada dia es representa una obra de teatre, en dos horaris, un pel mati, a les 12,00h i l’altre per la vesprada a les 19,30h. Pel mati per als escolars i per la vesprada per a tot el públic general. Este any, el festival s’ha trobat amb un greu problema en el lloc d’actuacions, que ha estat ha punt de no realitzar-se, ja que el cinema Odeón, on es va realitzar l’any passat, esta en procés de restauració i es pot utilitzar. Per aquest motiu el lloc de realització del festival és el Saló d’Actes del centre cultural “Antic Institut”. L’ajuntament d’Albaida, des de la regidoria d’educació, ha tingut que adequar l’espai i canviar per a esta setmana les activitats que es realitzen habitualment allí.

picture-171Les representacions les iniciarà el col.legi públic Elies Tormo amb l’obra “Todo es un cuento”, concretament la classe de 1er A, amb els professors Marta Juan, Ernest Segui i Marió Sanz. El dimarts, actuarà la classe d’Infantil de 5 anys, del col.legi públic Covalta, amb la mestra Marian Llàcer. Este any, hi ha l’actuació especial del cantacançons Dani Miquel, que presentarà el seu últim treball “Musiqueries”. El dimecres, actuarà la classe de 6é del C.P. Covalta, amb la col.laboració especial de pares i d’un grupet d’ex-alumnes, amb el mestre Didàc Botella i per últim el dijous, pel matí hi haurà dos representacions de muntatges curts, al propi IES José Segrelles realitzats pels alumnes d’ESO, amb els professors Paco Valero i Casimir Romero.

El coordinador del Festival, Didàc Botella, ha explicat que tot aquest projecte de teatre escolar es pot realitzar gràcies a l’implicació de tota la comunitat educativa, des dels equips directius, mestres, alumnes, pares i bedels. Agraís de forma especial a les AMPes ja que gràcies a ells es pot fer front a les despeses que porta el festival, així mateix també agraís a les entitats col·laboradores: l’Ajuntament d’Albaida, que ha posat l’ies vell a la disposició per als assajos i les actuacions, a la Caixa i a Bancaixa, així com a les empreses Colorgraf que ha realitzat el folleto anunciador del festival, a la maquetadora Marina Botella, a Shopping-Pro i sobre tot a Dani Miquel, per voler participar en este II Festival de teatre escolar d’Albaida.