Rus expulsa al socialista Roger Cerdá del ple municipal en la sessió dels comptes municipals

Cerdà (PSPV): “les formes dictatorials de Rus no segrestaran el debat democràtic, no ens farà callar, seguirem denunciant la seua nefasta gestió

El portaveu del PSPV a Xàtiva, Roger Cerdà, ha sigut expulsat del ple municipal per l’alcalde Alfonso Rus, en la sessió que anaven a debatre’s els comptes municipals «per evitar que li desmunte la gran mentida del pressupost», afirma el líder socialista. Cerdà denuncia que l’alcalde ha volgut evitar que ningú li discutisca el seu discurs «triomfalista i irreal» deguda a la «nefasta gestió» del PP dels diners públics. Amb l’expulsió del portaveu tot el grup socialista ha abandonat el ple municipal en senyal de protesta per les formes «impròpies d’un dirigent democràtic», perquè s’ha demostrat que l’alcalde que tracta l’ajuntament «com un senyoret tracta el seu ‘cortijo’ particular».

Cerdà ha explicat que amb l’expulsió Rus ha volgut evitar «la gran mentida del superàvit de 2,5 milions d’euros», perquè «la realitat és que l’Ajuntament deixarà de pagar 800.000 euros als proveïdors per poder usar eixos diners en inversions que no pot fer amb recursos propis, perquè està ofegat per l’endeutament, i no vol assumir la realitat econòmica». Cerdà alerta que el que vol fer l’alcalde és «un ús partidista dels diners de tots els veïns de Xàtiva per fer obres de cara a la campanya electoral».

El líder del PSPV ha afirmat que l’expulsió «no ens sorprén» perquè «Rus ja ha demostrat amb les seues formes xulesques que no respecte a l’oposició ni a ningú que discrepe amb ell». El portaveu socialista recorda així que l’alcalde ja el va voler reprovar durant un ple municipal per haver denunciat que l’Ajuntament de Xàtiva aplicava sobre els seus veïns una de les majors pressions fiscals dels municipis de la Comunitat Valenciana. Per això Roger Cerdà afirma que «jo mai li he faltat al respecte a cap company del ple municipal en les discussions de les sessions», i lamenta que «les formes dictatorials de Rus que no assumeix el debat i la crítica democràtica, i sols sap actuar a cop de testosterona».

El portaveu del PSPV ha manifestat que amb este «abús de poder» demostrat per Rus, amb una expulsió «absolutament desproporcionada» enmig del debat democràtic, l’alcalde demostra el seu nerviosisme de cara a una derrota electoral el pròxim any i per la desintegració interna del PP a Xàtiva. Roger Cerdà afirma que «la meua expulsió és una derrota democràtica de Rus, és el principi del final de l’era autoritària de Rus, inacceptable en una societat lliure com la nostra».

Foto: Facebook socialistes xàtiva