Rus es nega a respondre a preguntes sobre la plaça de bous

EU insistirà en el proper plenari amb la mateixa bateria de preguntes

El candidat d’EU a l’alcaldia de Xàtiva, Miquel Lorente, ha assenyalat que «Rus en el passat plenari és negà a respondre a la majoria de preguntes que se li van formular en sessió plenària sobre els sobrecostos en les obres de la plaça de bous de Xàtiva i les accions a emprendre davant la situació judicial en què es troba l’arquitecte municipal».

En aquest sentit, cal recordar que hi ha un procediment penal al Jutjat de Xàtiva on s’ha imputat i s’està investigant la intervenció de l’arquitecte en l’obra de rehabilitació de la plaça de bous. Per a Lorente «l’alcalde no hauria de quedar-se amb els braços plegats davant d’un procés d’aquesta delicadesa. En primer lloc es negà a crear una comissió d’investigació sobre els sobrecostos a petició d’EU en agost de 2013 i ara es negà a respondre a les nostres preguntes sobre la situació que s’ha generat en el departament d’obres».

La formació d’esquerres ha volgut recordar que «l’actual passivitat de Rus ens sorprèn, sobretot si recordem altres casos semblants ocorreguts en l’ajuntament de Xàtiva, on s’ha arribat a sancionar amb tres anys de suspensió d’ocupació i sou a certs funcionaris».

Finalment, des del grup municipal d’EU s’ha informat que van a insistir en el proper plenari amb la mateixa bateria de preguntes “que es va negar a respondre l’alcalde».