Rus ajuda a rescatar la memòria d’Estellés

El president provincial firma un acord amb l’alcalde de Burjassot perquè el municipi adquirisca la biblioteca personal del poeta valencià

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha subscrit este dijous un conveni singular amb l’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, perquè el municipi adquirisca la biblioteca personal de Vicent Andrés Estellés a fi d’exposar els seus documents i escrits en la Casa de la Cultura i obrir un centre d’investigació.

A la firma han acudit també els diputats Emili Altur i José Ruiz i una representació de la família del periodista i poeta valencià, que transferix al consistori poemes inèdits i obres artístiques personals amb notes de text que se cediran a la fundació Andrés Estellés. «Hi ha un tresor literari en els marges dels llibres que més li agradaven», ha explicat l’alcalde, qui també ha apuntat que este conveni «posa a la localitat en el top 10 de la cultura d’este país».

En este sentit, el primer edil ha declarat que «l’ajuntament posarà una biblioteca a disposició dels investigadors que vullguen traure a la llum un dels nostres grans poetes».

Per això, ha agraït a la Diputació les ajudes rebudes, que ascendixen a 70.000 euros, i ha afirmat que gràcies a la seua col·laboració, «Burjassot li concedix a Estellés l’homenatge que li devia».

«Per al nostre municipi, reivindicar la figura d’Estellés i posar a disposició de qui vullga esta documentació és molt important i ens posa en connexió amb el món cultural a escala nacional», ha finalitzat.

Un comentario sobre “Rus ajuda a rescatar la memòria d’Estellés”

Los comentarios están cerrados.