Romà de la Calle apadrina el projecte artístic BIODIVERS Carrícola 2010


El divendres per la nit a les Escoles Velles de Carrícola, l’Ajuntament, el patronat Biodivers- Carrícola i l’ Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, van presentar el projecte d’intervenció artística “Biodivers” que tindrà lloc a Carrícola amb caràcter biennal.
En nom del patronat Biodivers, Maria Josep Garcia, presidenta de l’IEVA va explicar en que consistia el Projecte Artístic Biodivers. Animant a tots els creatius de la comarca i del pais per a participar en ell, i agraint a l’ajuntament i al patronat este tipus d’iniciatives que enriqueixen la comarca.
Este projecte pretén crear un circuit expositiu natural en diferents espais del terme, realitzant actuacions artístiques, de caràcter efímer o permanent, el menys anecdòtiques possibles, donant importància al camuflatge, a la integració i a l’harmonia. També es va explicar que s’utilitzaran materials com la fusta, la pedra, el vidre o el ferro rovellat.
En este projecte participarà tots els creadors que de forma altruista vulguen deixar una empremta en la natura, sempre de forma respectuosa.
Per a aconseguir tot açò s’ha contat amb el recolzament de Romà de la Calle, catedràtic d’estètica de la Universitat de València i President de l’Acadèmia de Belles Arts San Carlos de Valencia i ex-director del MUVIM. En la presentació, De la Calle, va manifestar la seua il·lusió per este projecte, proposant moltes més activitats artístiques i reflexives al voltant de Biodivers-Carricola.
L’alcaldessa Susana Chàfer, va agrair a tots els artistes que ja han començat a acudir a la convocatòria i sobre tot a Romà de la Calle, que sense conèixer Carrícola, ha cregut en este projecte des del primer contacte, nomenant-lo President honorífic del Patronat Biodivers. També va explicar que esta població de la vall d’Albaida ja fa temps que està apostant per la natura, sent un dels centres d’agricultura biològica més importants de la comarca, també ha apostat per les construccions tradicionals com l’Atmella de Palla, i a més a més, està treballant-se també en el compostatge i la depuració natural.
A partir d’este dissabte tots els manifassers i creatius interessats en Biodivers, es poden posar en contacte amb l’ajuntament de Carrícola, o en el Patronat Biodivers per a participar en este projecte artístic ( 617 713 690-619 843 988). Aquest finalitzarà el 8 de desembre. Sent l’ inauguració oficial del circuit artístic el 23 de gener de 2011 i contarà amb la publicació d’un catàleg.
A la presentació, es va mostrar un audiovisual, on es mostraven diferents imatges de Carrícola, i on es proposava als artistes els espais per a fer les intervencions.
En finalitzar la presentació, Romà de la Calle, va signar en el Llibre d’Or de l’Ajuntament, i l’alcaldessa, li va lliurar una escultura realitzada per Josep Sanjuan i membre fundador del Patronat Biodivers, realitzada especialment per a esta ocasió on la simbologia de BIODIVERS estava patent com un cant a la senzillesa i a la natura des d’una visió plàstica.
Entre els assistents a la presentació d’este projecte artístic hi estava: Miquel Ferri, Josep Sanjuan, Enric Pont, Rafa Amoros, Joan Olivares, Paco Alberola, Rosa Torres, Manolo Ciges, Emili Armengol, Manuel Ros ,i Rafael Armengol, i també es va comptar amb la presència de Julio Soriano. A més a més de persones tant de Carricola, com de la comarca.