Roger Cerdà repta a Rus a un debat públic sobre la pressió fiscal a Xàtiva

Cerdà (PSPV-PSOE): “Si Rus està tan segur de que la pressió fiscal a Xàtiva és la menor de la Comunitat Valenciana no tindrà cap problema en defensar aquestes dades en un debat públic”

El portaveu del Grup Municipal Socialista de Xàtiva, Roger Cerdà, ha eixit al pas de les declaracions realitzades per l’Alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, el passat divendres en les que dia que la pressió fiscal a Xàtiva és la menor de tots els municipis de la Comunitat Valenciana i l’ha convidat a un debat públic sobre la pressió fiscal al municipi. Segons Cerdà, “Si Rus està tan segur del que diu, no ha de tindre cap problema en debatre públicament amb mi respecte del nivell d’impostos que paguen els veïns a Xàtiva”. “Nosaltres no tenim cap problema en debatre amb ell, les nostres afirmacions estan basades en xifres oficials i creguem que estaria be que la ciutadania coneguera la realitat. Per això el millor és fer un debat públic obert a la ciutadania i als mitjans de comunicació”, va explicar.

Ja en el passat plenari, quan l’alcalde va intentar reprovar al cap de l’oposició aquest el va convidar a que “fera públiques les dades que ell dia tindre i sobre les que se sustentaven les seus afirmacions”. Eixe mateix dia, Cerdà va fer públic el “Informe de Fiscalització del Compte General de les Entitats Locals corresponents a l’exercici 2010” elaborat pel Síndic de Comptes de la Comunitat Valenciana en el que s’afirma que la pressió fiscal de Xàtiva està 100€ per damunt de la mitja valenciana i és molt superior a la d’altres municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants semblants a Xàtiva. Per a Cerdà, “fins al moment els únics que hem fet públiques dades oficials som nosaltres, Rus encara no ha explicat en base a quines dades se sustenten les seues afirmacions, ara li donem la oportunitat de fer-ho en un debat públic”.

Respecte de les desqualificacions fetes per Rus cap a Cerdà, aquest afirma que “no entenc com s’atreveix a donar lliçons d’educació aquells que ha insultant als músics, als mestres que parlen en valencià, als discapacitats o inclús, als seus propis votants diguent-los burros per creure’s que portaria la platja a Xàtiva. Jo si alguna vegada l’he interromput en un plenari, immediatament li he demanat disculpes cosa que ell encara no ha fet en cap dels col·lectius als que ha insultat”, va afirmar.