Roger Cerdà presenta la seua candidatura com «l’opció de canvi que la ciutat de Xàtiva necessita»

El candidat del PSPV va estar acompanyat per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la candidata socialista de Gandia, Diana Morant
El Dissabte a la vesprada va tindre lloc al Pati de Sant Agustí de Xàtiva la presentació de Roger Cerdà, com a candidat del PSPV a l’alcaldia de Xàtiva. En una acurada i innovadora escenografia els socialistes van presentar al seu candidat com «l’opció de canvi que la ciutat de Xàtiva necessita», i per a esta ocasió Roger Cerdà va estar acompanyat per l’alcalde socialista d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, així com la candidata de Gandia, Diana Morant Rodríguez, que va presentar l’acte, va destacar de Cerdà que «quan parla de la seua ciutat, li brillen els ulls, es nota que està enamorat de la mateixa i un alcalde com ell és el que necessita aquesta ciutat».

Rodríguez va concloure la seua defensant el paper de les Comarques Centrals Valencianes, per a la qual cosa es necessiten alcaldes socialistes a Xàtiva, Ontinyent i Gandia, i a Ximo Puig a la Generalitat. Roger Cerdà va començar la seua intervenció recordant que l’edifici de Sant Agustí, on es va fer l’acte, va ser l’espai escollit fa 35 anys perquè el socialista Manolo Casesnoves prenguera possessió de l’alcaldia de Xàtiva després de vora 40 anys de dictadura franquista. «Allò va suposar un canvi fonamental per a la història de la ciutat, ara 35 anys després volem que aquest edifici siga testimoni d’un altre canvi tan important com aquell, el fi dels 20 anys de govern de Rus», va afirmar Cerdà.

El candidat del PSPV va voler destacar que actualment hi ha a Xàtiva «3.500 persones aturades a les quals el govern actual només l’ofereix com a alternativa el treball en precari i mal remunerat que són els minijobs de Rus»; al mateix temps també va lamentar la situació laboral de les noves generacions que han de tindre un treball per sota de la seua preparació o emigrar. Va denunciar la situació de «les més de 700 famílies en risc d’exclusió social, que han de fer cua en les associacions benèfiques per poder donar a menjar als seus fills i a les que l’ajuntament els racaneja 20.000 € d’un pressupost municipal de més de 20 milions».

També va parlar de la «lamentable situació del comerç de dins de la ciutat que ha de tornar a ser un dels motors de l’economia local», així com la falta de respecte de Rus i els seus pel patrimoni històric. Així va apostar per una política turística real que pose en valor i aprofite el gran potencial que la ciutat. Finalment, va reclamar la necessitat d’un canvi de formes en el govern municipal i en l’alcalde, «no podem consentir tindre un alcalde que per tal de no escoltar les veritats és capaç d’expulsar-me del plenari com va fer ahir». «Necessitem un alcalde i un equip de govern que escolte a la ciutadania i que faça política mirant a la cara a la gent i no girant-los l’esquena com passa ara».

Finalment, va acabar la seua intervenció comprometent-se a treballar «des de hui fins al 24 de maig de 2015, sense descans per sumar a tots al canvi que nosaltres proposem. Anirem barri per barri, casa per casa explicant-li a la gent que en aquestes eleccions ens juguem molt i que només hi ha dues opcions de canvi o continuïtat». Per això va demanar als assistents «treballar colze a colze per fer realitat el canvi polític», perquè «necessitem les vostres mans, necessitem les mans de tots aquells que volen una Xàtiva millor, amb més oportunitats i on l’opinió de tots siga escoltada i respectada». «Junts hem de començar el camí del canvi, junts hem de construir el canvi».