Roger Cerdá i els alcaldes d’Ontinyent i Alcoi, demanen mes inversions en la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Cerdà (PSPV): “exigim a Rus que s’implique en la reivindicació de la millora del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi per no quedar-nos sols com un baixador”

Els alcaldes d’Ontinyent i d’Alcoi i el portaveu del PSPV de Xàtiva han defensat la necessitat de realitzar inversions per a la millora i modernització de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, motiu pel qual s’estan presentant mocions a tots els ajuntaments de les comarques afectats per l’abandonament de la línia, per tal que es demane tant a Foment com a la Generalitat que es realitzen inversions.

Recorden el portaveu socialista de Xàtiva, Roger Cerdà, i els alcaldes d’Ontinyent i d’Alcoi, Jorge Rodríguez i Toni Francés, que la Generalitat no va a invertir ni un euro en la línia que vertebra les comarques de la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià, i el Ministeri de Foment sols 100.000 euros. Davant esta situació Roger Cerdà ha afirmat que Xàtiva ha de reivindicar la millora d’esta línia “perquè la línia és necessària per revitalitzar l’economia, Xàtiva no pot viure d’esquenes a ciutats indutrials de referència com Ontinyent i Alcoi”.

Roger Cerdà també ha lamentat que l’alcalde Alfonso Rus no s’haja implicat en la reivindicació de la millora de la línia “com sí que han fet els altres alcaldes, de tots els colors i fins i tot del PP”. El portaveu socialista alerta també que “amb esta línia Xàtiva és un nus de comunicacions ferroviàries, però si arribara a desaparéixer o si se li lleva la vida ens quedarem sols com un baixador de tren”.

L’alcalde d’Ontinyent ha lamentat que la situació de la línia de tren “és com una espasa de Dàmocles que es té al damunt, perquè si no reivindiquem nosaltres la línia acabarà desapareixent el servei públic”. Jorge Rodríguez recorda que “ens hem entrevistat amb la Delegada del Govern, i amb la Consellera d’Infraestructures, i hem rebut bones paraules i la promesa de que no desapareixerà, però no rebem cap inversió de les necessàries per a recuperar l’ús normal de la línia”. Rodríguez també ha apuntat que en les per reivindicar la línia “és necessària la participació de Xàtiva, perquè fins ara Rus no ha lluitat per ella”.

Finalment Toni Francés ha manifestat que “defensar les inversions de la línia és un exercici de responsabilitat que hem de fer els alcaldes”, i ha anunciat que en desembre es tindrà una reunió amb la Ministra de Foment per abordar la situació de la línia. Francés ha explicat també que a la moció es demana la inversió d’un milió d’euros per part de cadascuna de les administracions, diners que es destinaran especialment a seguretat dels trens i a millorar la velocitat de comunicació. Francés conclou recordant que “si actualment ja no es parla de tancar la línia és gràcies a que els ciutadans hem sigut els que l’he reivindicada, no pel PP que l’ha deixada abandonada”.