Roger Cerdà: Eleccions Europees a Xàtiva

Després d’analitzar detingudament els resultats de les Eleccions Europees del passat diumenge a Xàtiva, vull compartir la meua visió respecte del que han suposat:

roger-cerda1.- El PP guanya les eleccions amb 5.911 vots, el 51% dels vots emesos: El primer que cal fer és reconèixer el triomf del Partit Popular. La única objecció és que el suport rebut pels populars en Xàtiva és 1’5 punts inferior al que reben al conjunt de la Comunitat Valenciana (52,5%). Aquesta pot semblar una qüestió menor però no ho és, ja indica que, a pesar dels mitjans en els que conta el PP a Xàtiva, no aconsegueixen atraure a tants votants com en el conjunt del territori valencià.

2.- El PSPV-PSOE obté un total 4.574 vots, el 40% dels vots emesos: Sense cap dubte, aquest no és un bon resultat. El nostre partit té vocació majoritària, això vol dir que, aspirem a obtindre un suport majoritari del electorat, cosa que, evidentment, no s’ha donat en aquestes eleccions. Però aquest resultat és dos punts superior al que hem obtingut els socialistes en el conjunt de la comunitat (37,42%) i un punt superior al obtés al conjunt de l’Estat (38,51%). Aquesta és una data esperançadora que indica que el electorat socialista de Xàtiva s’ha mobilitzat més que en el conjunt de la Comunitat i que en Espanya.

3.- Si comparem aquests resultats amb els obtinguts en les últimes eleccions celebrades a Xàtiva, les Eleccions Generals de març del 2008 en les que la participació va ser 26 punts superior. Veiem que el PP només ha incrementat un punt el seu suport a Xàtiva i que els socialistes perdem 2 punts percentuals. No obstant això, la distància que ens separa en vots és redueix en més de cent vots. Això indica que el vot de càstig que proposava el PP contra el govern de Zapatero per la gestió de la crisi econòmica no s’ha donat a Xàtiva en la mateixa intensitat que al conjunt de la Comunitat i d’Espanya.

Finalment, i com a conclusió, només vull animar a la gent a seguir treballant per propiciar un canvi a les eleccions municipals de 2011. El suport dels socialistes de Xàtiva és elevat, major que el que tenim al conjunt de la Comunitat, i el electorat ha demostrat que no es creu allò que diu Rus de que la culpa de la crisi és de Zapatero. Ara tenim dos anys per davant per a intensificar la nostra tasca d’oposició i per explicar a la ciutadania quin és el nostre projecte de ciutat per a Xàtiva. És necessari i imprescindible un canvi de polític a Xàtiva. Com m’agrada dir sempre: el futur és nostre i entre tots el farem present!