Roger Cerdà diu que Rus «no s’assabenta del que ocorre a la ciutat»

El regidor afirma que «si no és pels socialistes no es promouria el turisme de Madrid de tren en Fira”

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha lamentat que “l’alcalde Alfonso Rus necessita que l’oposició li diga com ha de governar”, assegurant que “si no haguera sigut pels suggeriments del PSPV no hi hauria una promoció especial de la Fira en la línia Xàtiva Madrid”, i recordant que “si haguera sigut pel treball de Rus no tindríem ni tren directe en agost”.

Cerdà afirma que “l’alcalde no està ni se l’espera, està abandonant les seues obligacions”, lamenta així que “va a remolc del dia a dia, no té previsió, la falta de dedicació fa que actue quan els problemes ja s’han produït”. Critica el líder socialista que “davant del final conegut del servei de tren Xàtiva-Madrid, Rus no va negociar el manteniment de la línia fins que es va assabentar per la premsa que ja no s’oferia la connexió”, d’esta forma van haver 9 dies en juliol en els que no s’oferia el servei.

Però a mes Roger Cerdà destaca que “el que Rus va vendre com una gran gestió en el ple municipal, realment sols era una almoina, un pedaç de 13 trajectes que acabaven en juliol”. En el moment en què els socialistes van veure que sols hi havia dues setmanes més de tren “li vam recriminar el dia 9 de juliol que no hi haguera connexió en el mes d’agost, i especialment que no es promocionara la visita de la Fira en tren, com un recurs d’atracció de turisme i de riquesa”, explica Cerdà. Així no va ser fins dos dies després quan “Rus va haver de tornar a Renfe a demanar allò que els socialistes proposàvem”, destaca el portaveu socialista.

El líder del PSPV lamenta que “Rus ha demostrat que governa o improvisant o esperonat per l’oposició, ha demostrat una gran manca de diligència en la gestió de les necessitats dels ciutadans de Xàtiva”. Per això Roger Cerdà afirma que “anem a continuar vigilant, perquè no ens fiem de Rus”, alertant així que l’alcalde “amb actitud prepotent presumia davant la premsa que tenia els horaris del tren, però que no els volia donar”, però davant eixe anunci «quatre dies després de la negociació que afirma que havia tancat, encara no apareix oferida eixa connexió a la web de Renfe”.