República Argentina guanya el premi a la Millor Falla de Xàtiva

Selgas-Tovar s’emporta un any més, el premi a la millor falla infantil

La comissió de la falla República Argentina ha obtés el primer premi de secció especial i el premi al millor monument de les falles de Xàtiva 2012, després de superar amb dos punts a la seua gran rival, la falla Ferroviària.

El monument de l’artista xativí Paco Roca, amb el lema «Mil i un contes», també ha obtés el primer premi Enginy i Gràcia. «Estem molt contents pel premi, és el nostre motiu principal de lluita any rere any, i després de guanyar 5 anys seguits, i l’any passat no poder aconseguir el premi, per a nosaltres és molt important, ja que més que guanyar és recuperar un premi.» Declarava Begoña Martinez, membre de la Junta Gestora de República Argentina.

La falleta infantil de Manolo Blanco, de la comissió de Selgas Tovar, ha obtés el primer premi de secció especial i millor monument infantil de les falles de Xàtiva. Amb el lema «De quan és?» la falla de Selgas ha superat amb tan sols mig punt a la falla de secció primera del Raval, del jove artista Xavier Ureña.

En monuments grans, en secció primera el primer premi ha estat per a Raval, segon premi Molina Claret, i tercer premi Espanyoleto.

En secció segona, primer premi ha estat per a la falla Joan Ramon Jiménez, segon premi Sant Jordi i tercer premi Passeig-Cardenal Serra.

En secció tercera, primer premi Sant Feliu, segon premi Tetuan i tercer premi Murta-Maravall

En monument infantils, en secció especial el primer premi ha estat per a Selgas Tovar, segon premi Molina Claret i tercer premi Cid Trinitat.

En secció primera, primer premi Raval, segon premi Ferroviària, i tercer premi República Argentina.

En secció segona, primer premi Abu Masaifa, segon premi Espanyoleto, i tercer premi Sant Jordi. En secció tercera primer premi Tetuan, segon premi Joan Ramon Jiménez, i tercer premi Benlloch.

Els premis a la millor escena monument, primer premi Joan Ramon Jiménez, segon premi Molina Claret i tercer premi Ferroviària.
[nggallery id=477]
La millor escena de monument infantil, primer premi Raval, segon premi Joan Ramon Jiménez, i tercer premi Molina Claret.

Els premis enginy i gràcia, primer premi República Argentina, segon premi Joan Ramon Jiménez, i tercer premi Ferroviària. Premi enginy i gràcia infantil, primer premi Raval, segon premi Joan Ramon Jiménez, i tercer premi Ferroviària.

El premi a la millor crítica fallera ha estat per a Abu Masaifa.

El premi a la millor crítica local per a la falla Ferroviària.

En decoració de monument, el primer premi ha estat per a Cid-Trinitat, segon premi Joan Ramon Jiménez, i tercer premi Espanyoleto,

En decoració de monument infantil, primer premi per a Cid Trinitat, segon premi Joan Ramon Jiménez, i tercer premi Sant Feliu.

El premi a la millor neteja viària ha sigut per a la falla Abu Masaifa.

Joan Ramon Jiménez ha obtés el primer premi al millor llibret de falles, República Argentina segon premi, i tercer premi per a la falla Benlloch.

El premi a la millor coberta de llibret de falles ha estat per a Murta-Maravall.

En els premis de la cavalcada del ninot.

El primer premi a la millor comparsa ha estat per a la falla de Passeig-Cardenal Serra, segon premi Espanyoleto, i tercer premi Molina Claret. El millor grup escènic ha estat per als «pallassos» de Passeig-Cardenal Serra.

En carrosses de confecció pròpia, primer premi Sant Jordi, segon premi Ferroviària i tercer premi Raval.

En carrosses de lloguer, primer premi Joan Ramon Jiménez, segon premi Espanyoleto, i tercer premi Tetuan.

Ens els premis de la cavalcada del ninot infantil, primer premi millor comparsa infantil per a República Argentina, segon premi Molina Claret i tercer premi Espanyoleto.

El millor grup escènic ha estat «els gira-sols de Van Gogh» de la falla Molina Claret.

Carrosses de confecció pròpia infantils, primer premi Ferroviària, segon premi Molina Claret, i tercer premi Sant Jordi. Carrosses de lloguer, primer premi Sant Jaume, segon premi Joan Ramon Jiménez, i tercer premi Sant Feliu.

En el concurs de les presentacions, el primer classificat de la primera part de la presentació, ha estat Molina Claret, segon premi Espanyoleto i tercer premi Raval. En segona part de presentació, primer premi Tetuan, segon premi Sant Jaume, i tercer premi Sant Jordi.

El premi a la millor comparsa del Ral•li ha estat per al cotxe 18 de la falla Ferroviària, que també ha obtés el premi al millor vehicle del ral•li. La millor disfressa del ral•li, ha estat per al cotxe número 1 de Sant Jordi. I la millor puntuació de ral•li per al cotxe número 42 de Benlloch.

L’ordre de desfilada als actes fallers d’aquestos dies és el següent. Selgas Tovar, Mercat, Carmen, Murta-Maravall, Tetuan; Sant Feliu, Abu Masaifa, Sant Jaume, Benlloch, Passeig-Cardenal Serra, Sant Jordi, Joan Ramon Jiménez, Cid-Trinitat, Espanyoleto, Molina Claret, Raval, Ferroviària i República Argentina.

Notícia Patrocinada