Rebuig a l’augment de ràtio en infantil i primària

L’ordre que ultima la Conselleria permetrà aules de 33 alumnes

El Secretari d’Educació de l’Executiva Comarcal del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida, Rubén Gomar, ha mostrat “la ferma oposició” dels socialistes a l’ordre que està ultimant la Conselleria d’Educació que, segons ha advertit la Confederació d’AMPES valenciana, permetrà aules d’Infantil i Primària amb fins a 33 alumnes quan es registren casos d’escolarització sobrevinguda (alumnat que s’incorpora a una escola al llarg del curs). “Amb l’excusa de les retallades, el PP a Les Corts va desmantellant poc a poc l’educació pública valenciana. Mesures com aquesta són injustes i discriminatòries, perquè les escoles deixaran de comptar amb els recursos necessaris per a poder desenvolupar les tasques educatives en adequades condicions”, advertia Rubén Gomar.

Cada volta que se’ls ocorre una brillant idea al voltant de l’educació a València, a totes les comarques ens posem a tremolar”, afegeix Gomar, “perquè són qüestions que ens afecten a tots i a totes, com ja ha passat aquest mateix curs amb la nova normativa sobre el transport escolar, que va degenerar en la supressió del bus a l’IES l’Estació d’Ontinyent, o les anomalies a l’IES les Foies de Benigànim, on ha hagut d’actuar d’ofici la Sindicatura de Greuges”, recordava.

Un altre aspecte polèmic de la nova normativa sobre admissió d’alumnes que s’està preparant és la relativa a la gestió de l’opció lingüístic que trien les famílies en la sol·licitud d’escolarització de l’alumnat de tres anys. L’aparició del nou concepte de “modalitat lingüística excloent» suposaria en la pràctica que la Conselleria no garanteix l’accés a una plaça de qualsevol opció lingüística lliurement triada per les famílies, especialment en valencià, “una nova mostra de la gestió retrògrada, ideològica i excloent que aplica el PP a l’educació, seguint la línia marcada per la LOMQUE del Ministre Wert, que pretén tornar-nos al passat i fracturar la societat en funció del nivell adquisitiu de les famílies”, afegia.

“Les retallades del PP són l’atac més greu que ha patit l’escola pública a la Vall d’Albaida des de l’arribada de la democràcia. Tot i pregonar en la campanya electoral que la sanitat i l’educació eren intocables, és el primer que han fet. Sense persones formades no tenim futur com a societat, i per això exigim a la Conselleria que recule als seus plantejaments i abandone el camí al pou sense fons al qual està dirigint als nostres joves”, concloïa el Secretari d’Educació dels socialistes de La Vall.