Rafael Soriano, nou membre del Consell de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis

Fins ara era President de la Comissió de Control

Rafael Soriano, President de Caixa Ontinyent, ha sigut triat nou membre del Consell d’Administració de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA). Així ho va acordar, per unanimitat, el propi Consell en la sessió celebrada ahir.

En la seua intervenció davant del Consell de CECA, Rafael Soriano va agrair el tarannà conciliador del President Isidro Fainé i la seua especial sensibilitat respecte de totes les Caixes amb independència de la seua dimensió, i va destacar que amb este nomenament “es complix una vella aspiració de les Caixes més menudes, la d’estar presents en este òrgan”, des del que podran contribuir millor als fins de la pròpia CECA i, sobretot, als interessos dels seus respectius àmbits d’actuació.

Fins ara, Rafael Soriano era President de la Comissió de Control, òrgan que s’encarregava de verificar l’actuació del Consell i que ara, després de la reestructuració de CECA com a conseqüència de la pròpia reestructuració de les Caixes, ha sigut suprimit.

CECA és l’associació nacional de les caixes d’estalvis, en la que s’integren també els sip’s creats per elles i les seues entitats instrumentals, i les seues principals funcions són promoure l’actuació nacional i internacional de les Caixes, representar-les i oferir-los diversos servicis.

El Consell d’Administració és l’òrgan d’administració, gestió i representació de CECA, compost per entre 5 i 15 vocals representants de les pròpies Caixes. Actualment, i després de la incorporació de Rafael Soriano, el Consell està compost per 13 membres.

Recentment i com a conseqüència de la reestructuració de les Caixes, CECA va iniciar un procés de segregació d’activitats, separant l’activitat financera (que es desenrotllarà a través d’un model bancari denominat CECABANK, S.A.) de l’activitat associativa (que continua a través de CECA com a entitat associativa).