Quasi 250 xiquets i joves finalitzen la seua participació a l’Escola d’Estiu d’Ontinyent

Han gaudit d’un intens mes d’activitats

Quasi 250 xiquets i joves han participat durant el mes de juliol a la programació sociocultural per a joves de 12 a 16 anys i l’Escola d’Estiu Municipal d’Ontinyent. Enguany, per primera vegada, la regidoria d’Educació va delegar en el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO) l’organització de l’Escola d’Estiu, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, i des del CLJO s’ha fet una valoració positiva del desenvolupament d’aquestes activitats.

Des del CLJO s’ha destacat que aquesta programació ha donat l’oportunitat d’arribar a la població més jove de la ciutat mitjançant activitats lúdiques i culturals. A més, s’ha incidit, en que gràcies a l’elevada participació s’han pogut proporcionar llocs de treball als joves.
La tradicional Escola d’Estiu per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys va tindre lloc a l’escola Carmelo Ripoll i, amb el títol de “Terra a la vista!”, estava ambientada en les aventures del pirata Barbablava i oferia animacions, gimcanes, tallers, jocs d’aigua, contacontes, així com una setmana d’immersió lingüística anglesa. Es va realitzar també una programació sociocultural per a joves de 12 a 16 anys anomenada “Activa’t a l’estiu!” que, a diferents localitzacions, va incloure gimcanes, esports i rutes per conéixer més la ciutat i les seues històries i llegendes. Així mateix, el CLJO va organitzar cursos d’iniciació a la fotografia digital i anglés conversacionals i xerrades informatives sobre “software lliure” als quals van assistir al voltant de 40 joves.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, ha recordat que el Consell Local de la Joventut “és una entitat molt activa, que està implicant-se molt en l’organització d’activitats”. A més, Pla ha subratllat que gràcies a aquesta programació estiuenca molts joves han adquirit la seua primera experiencia laboral.