PSPV rebutja un districte únic de matriculació a Xàtiva

Angulo: “La proposta del PP aprofundirà en les diferències de classe segregant alumnes»

El Consell Assessor d’Educació del PSPV-PSOE de Xàtiva s’ha reunit per tal d’analitzar les conseqüències que tindrà a nivell local l’avantprojecte de Llei Educativa que proposa el PP. Entre les conclusions a que arribaren destaca el rebuig unànim a la possibilitat de crear un districte únic de matriculació per al curs 2013-2014 a Xàtiva. La regidora socialista a l’Ajuntment de Xàtiva, Xelo Angulo, assenyala que l’informe PISA «demostra també que Espanya ofereix un dels millors resultats en cohesió social dins del context europeu enfront d’altres països com Alemanya on la segregació primerenca de l’alumnat demostra que aquells alumnes que provenen de famílies amb un estatus socioeconòmic o educatiu baix tenen quasi el doble de possibilitats d’obtenir baixos resultats que a Espanya». Cal també recordar que a Finlàndia, un dels països referents en matèria educativa de tots els indicadors PISA, el 95% de la xarxa educativa és pública i de servei públic.

Entre les persones assistents a la reunió es trobaven Roger Cerdà, Secretari general del PSPV de Xàtiva, Xelo Angulo, regidora resposable d’educació i secretaria de polítiques socials i educació d’aquest grup polític,Vicent Caballero, ex Director de l’IES La Costera, Vicent Torregrosa, exinspector d’Educació i docent a l’IES Lluis Simarro, Pasqual Chulià, professor de l’IES Josep de Ribera, Jordi Estellés, mestre de primària, i diversos representants de les Ampes, personal no docent i consells escolars dels centres del municipi.

Segons la regidoria, a Xàtiva, la planificació educativa i zonal en matèria de matriculació necessita d’una revisió i adequació urgent «que s’adapte a la nova estructura social i demogràfica actual, però sempre mantenint un control des de l’administració local». És a dir, «que l’Ajuntament distribuïsca de manera equitativa l’esforç per integrar a tot tipus d’alumnat entre tots els centres sufragats amb diners públics. La proposta de districte únic del PP té com únic objectiu afavorir l’ensenyament privat i concertat de la nostra ciutat en detriment de l’escola pública entesa a més com a servei públic», critica.

Així mateix, els socialistes de Xàtiva manifesten estar totalment en contra de la proposta del PP en la qual els Consells Escolars, òrgans en els quals està representada tota la comunitat educativa, pares, alumnes, docents, administració…. «perden totes les seues atribucions i es converteixen en òrgans merament consultius i sense cap poder de decisió en el funcionament dels centres i en el projecte educatiu d’estos», recorden.

PSPV de Xàtiva portarà endavant una campanya d’informació i conscienciació de tots els sectors implicats en el món educatiu per donar a conéixer la realitat de la nova reforma educativa i les conseqüències que tindrà a curt i llarg termini a Xàtiva. Per això el proper dijous 7 de març, a les 20 hores, l’integrant del secretari d’Educació al PSPV, Miquel SOler, donarà una conferència a la Casa de Cultura.