PSPV denuncia que les retallades «maltracten l’educació a Xàtiva»

Angulo destaca que la situació s’agreuja amb l’impagament de beques

La regidora del PSPV de Xàtiva, Xelo Angulo, ha fet balanç del curs 2012/2013 i ha lamentat que “a més de continuar les retallades en l’educació, ara s’agreuja la situació amb l’impagament de beques”. Angulo ha recordat que s’han reduït línies als col·legis Attilio Bruschetti i Taquígraf Martí en Infantil i Primària, i que també es pateix manca de recursos en Psicòlegs i Mestres de Pedagogia Terapèutica que recorda que estan “compartits per tots els centres d’Infantil i Primària”. D’una altra banda apunta la situació de conserge compartit entre el Gozalbes Vera i el Taquígraf Martí.

Però una de les pitjors retallades que s’han fet sentir este curs han estat l’impagament de la Generalitat de beques de menjador durant la pràctica totalitat del curs, “posant en perill l’alimentació dels més menuts en els moments de més necessitat de les famílies i de les empreses que sí que fan el seu treball”.

Pel que fa als projectes educatius, la regidora ha afirmat que “el gran projecte de la Universidad del Sur que ens va voler vendre el PP ha quedat en un gran fiasco”. Destaca que «s’ha demostrat que el Govern de Rus treballa improvisant confiant-ho tot a la iniciativa privada, sense saber quins projectes els venen, projectes que són un absolut fracàs, i acaben perjudicant la imatge de la ciutat”. Per contra Angulo recorda que “mentrestant encara està pendent l’ampliació o remodelació del Centre d’Educació Especial del Pla de la Mesquita”, afegint que els usuaris del centre “estudien fins els 23 anys i després no tenen plaça al centre ocupacional”, en el qual ja hi ha 28 persones en llista d’espera.

Angulo resumeix que “el projecte educatiu del PP és afavorir la privatització a costa de destruir l’educació pública de qualitat, universal i gratuïta”. Lamenta la regidora que tant la Llei Wert que ha dissenyat el Govern de Rajoy com les retallades de la Generalitat “ens estan conduint al sistema de fa 50 anys, en ple franquisme, on només aquells que tinguen recursos i uns pocs alumnes brillants podran accedir als estudis superiors”. Conclou Angulo afirmant que “els països del nostre entorn inverteixen en educació conscients que és el futur de les seues societats, però a Xàtiva i al País Valencià el PP desmunta tots els centres d’investigació i limita l’accés dels joves als ensenyaments superiors, cosa que acabarà empobrint-nos encara més en uns pocs anys”.